Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принц Хари счупи палец, но взима участие в експедиция в Антарктида

29 октомври 2013, 15:23 часа

Британският принц Хари счупи палец на крака си при неизяснени обстоятелства, но въпреки това ще участва в благотворителната инициатива Антарктическа експедиция. Тя ще се проведе през ноември и декември месец.

Според лекарите фрактурата на принца не е болезнена и той ще може да се подложи на натоварването, което изисква експедицията, информира bTV. Медицинските лица обаче предупреждават Хари да бъде по-внимателен

В Антарктическата експедиция ще участват бивши британски военнослужещи, ранени във въоръжени конфликти. Освен тях ще се включат и знаменитости. Принц Хари ще е начело на британския отбор. Ще има също отбор на САЩ и на страните от Общността на нациите. Водач на американския отбор ще е шведският актьор Александър Скарсгард, а на отбора на Общността - актьорът Доминик Уест.

През 2011 г. принц Хари участва в подобна експедиция до Северния полюс.

Целта на експедицията е да привлече общественото внимание към проблема на военните ветерани и инвалиди и да помогне за набирането на средства, които ще бъдат използвани за лечение на бивши военнослужещи и за адаптацията им към цивилния живот.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес