Продават остров, принадлежал на Джон Ленън

7337
Продават остров, принадлежал на Джон Ленън

Остров Дориниш край западното крайбрежие на Ирландия, известен също като "островът на Бийтълс", беше обявен за продажба на цена от 300 000 долара.

Той бил купен на търг от Джон Ленън само за 2700 долара. Остров Дориниш бил безлюден, когато Ленън го купил, така че световноизвестният певец и композитор планирал да се премести там и да съживи мястото. Островът се превърнал в убежище на Джон и семейството му и те често го посещавали.

Но през 1984 г., четири години след смъртта на Ленън, съпругата му Йоко Оно решила да го продаде на настоящите му собственици за близо 48 100 долара, предаде БГНЕС. Дориниш се състои от два малки острова - Дориниш бег и Дориниш мор, и се простира на площ от 19 акра. Той предлага невероятни гледки от всички ъгли.

В момента островът се използва за отглеждане на овце, които го споделят с голямо разнообразие от морски птици, включително кайри, корморани и чайки. Агенция Блумбърг съобщава, че една от основните причини за продажбата на острова е безпокойството на местните фермери, че с напредването на възрастта им ще им става все по-трудно да се грижат за животните си.

Редактор: Калина Здравкова

Топ 5 на най-скъпите почивни дестинации

За хората, които живеят добре и имат стабилни доходи, пътешествието е неразделна част от почивната програма. А какво по-хубаво от екзот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com