Проектираха луксозна яхта с размери на самолетоносач (ВИДЕО)

6316
Проектираха луксозна яхта с размери на самолетоносач (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Екип от дизайнери разкри проект на своята невероятна нова концепция за мегаяхта за 450 милиона британски лири, вдъхновена от римската архитектура.

Дългата 152 м „Prodigium“ има басейни на три различни нива, а на горната палуба салонът е заобиколен от мраморни колони,пише в. „Сън“, цитиран от БГНЕС.

Колко скъпо е да притежаваш яхта или защо мечтите са безценни

Живко Коевски е от хората, които спокойно можем да наречем авантюристи по душа. Въпреки че има техническо образование и години наред ...

Приличащият на дворец кораб съчетава цивилизования древен дизайн със съвременни „играчки“ и лукс и разполага с място за три хеликоптера и осем джета.

Със своите 34 метра широчина уникалната и стилна яхта е и най-широката „лодка“, замисляна някога, но въпреки това ще може да достигне смазваща скорост от около 22 възела.

Тази единствена по рода си мегаяхта има общо шест различни етажа, а основната жилищна площ е на горното ниво и е проектирана да прилича на акула.

Елегантният карбонов и алуминиев кораб има и "частно пристанище" в задната си част, което може да побере "по-малки" яхти с дължина до 30 метра.

Поне 40 гости биха могли да останат на яхтата по едно и също време и за тях ще се грижи екип от почти 30 служители и екипаж.

Руски олигарх плати състояние, за да зареди яхтата си с гориво в турско пристанище

Роденият в Узбекистан руски олигарх Алишер Усманов плати малко състояние, за да зареди суперяхтата си с гориво в турско пристанище.&nbs...

На горната палуба, ако гостите искат да изследват океана от различна гледна точка, има място за до три хеликоптера наведнъж.

Говорителка на дизайнерите, Lazzarini Designs, заяви: „Prodigium е втората от вдъхновената от природата мега яхта, която г-н Лазарини разработва и първата, вдъхновена от лебед. Най-новият ни дизайн се вдъхновява от древноримската архитектура, а частите също са вдъхновени от формата на акула."

По-рано тази година 126-метрова суперяхта, бивша собственост на съоснователя на Microsoft Пол Алън, беше продадена за 295 милиона евро.

Мегаяхтата, наречена "Октопод", има капацитет за 26 пътници, които могат да бъдат разположени в 13 каюти, заедно с две хелипорта, седем лодки и малка жълта подводница, която може да приеме осем души за две седмици под вода.

Лодката разполага и с нощен клуб, кино, баскетболно игрище и звукозаписно студио на борда - използвано от Мик Джагър, както и наблюдателна площадка със стъклено дъно, басейн, хидромасажна вана и библиотека.

BMW превърна 7-Series в луксозна яхта

Подразделението BMW Individual, което се занимава с индивидуализация и персонализация на моделите на BMW, отбеляза 25-годишнината си с ...

Ето как изглежда проектът:

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com