Професионално изглеждаща коса в ДОМАШНИ условия

10123
Професионално изглеждаща коса в ДОМАШНИ условия
Снимка: iStock

Дали искаме да спестим от скъпите фризьорски услуги, или просто сме недоверчиви към техните обещания, че няма да отрежат повече от това, което ни харесва – много от нас избягват фризьора, защото той им носи чувство на неудобство и бърка в месечния ни бюджет. Ето някои прекрасни трикове да поддържате косата си изящна дори в домашни условия.

Вижте как захарта вреди на косата ви

Придържайте се към рутината си

Мийте косата си и нанасяйте балсам както сте свикнали през седмицата. Косата се адаптира по нашите навици и се омазнява по-бавно или по-бързо в зависимост как сме я „научили“. Правете си дълбока грижа или маска за коса веднъж седмично. Ако в момента не използвате терапия за коса всяка седмица, сега е вашият шанс да го опитате.

Намалете топлината

Оставянето на косата ви да изсъхне естествено, ще й помогне да остане по-здрава за по-дълго. Ако косата ви е непокорна или има склонност да се къдри, нанесете масло или топлинна защита и оставете косата си свободно, докато изсъхне. (Може да сплетете ако искате да избегнете накъдряне)

Не режете нацъфтелите си краища у дома

Няколко начина да запазим цвета на боядисаната коса

Независимо дали сте боядисали косата си професионално, или го правите в домашни условия, искате цветът на косата ви да издържи възможно...

В идеалния случай нацъфтелите краища трябва да бъдат подстригани, тъй като не се възстановяват, но не се опитвайте сами да режете цялата си коса, за да се отървете от тях.

Вместо това оставете маската или терапията за една нощ или докато работите вкъщи, за да подхраните косата наистина и да помогнете за справянето с тези заплетени краища.

Намаляването на количеството топлина върху косата ви също ще ви помогне да управлявате цъфтежите. Котикулата на косата се уврежда от топлина, което след това води до счупване. Ако имате малко свободно време в момента, това е чудесна възможност да намерите нови начини да оформите косата си, без да използвате много топлина.

Използвайте правилните продукти

Тези с боядисана коса трябва да използват добър шампоан и балсам, които няма да отстранят цвета, а по-скоро ще помогнат за поддържането на състоянието на косата.

Основните грешки, които допускаме при поддържането на косата

Всички искаме красива и здрава коса, но често поради невежество, лоши навици, бързане или митове около грижата за косата я излагаме на ...

Шампоаните без сулфати са най-добри за боядисана коса, тъй като не премахват цвета, а вместо това внимателно почистват косата, без да я оставят суха или да причиняват дразнене на скалпа.

8 причини за цъфтежа на косата

Поглед към диетата

Знаем, че е важно да се яде разнообразна диета за цялостното здраве, но знаехте ли, че има редица микроелементи, за които е установено, че допринасят за поддържането на здрава кожа и коса?

Дефицитът на основните микроелементи може да доведе до аномалии на кожата и косата, но те могат лесно да бъдат получени в здравословна, разнообразна диета.

Можете да намерите витамин В7 в храни като яйца, гъби, ядки и семена. Ще намерите селен и в ядките и семената, особено в кашуто и слънчогледовите семки, както и в яйцата и рибата. Богатите на цинк храни включват сирене, миди, месо, ядки, семена и пълнозърнести храни, докато богатите на мед храни включват пълнозърнести храни, миди, варива, сушени плодове, ядки и семена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com