Психолози съветват: Как след Нова година да започнем нов живот

6433
Психолози съветват: Как след Нова година да започнем нов живот
Снимка: Getty Images/Guliver

Възможно ли е след настъпването на Нова година да започнем нов живот, колко опита ще ни се удаде да направим и какви капани могат да ни очакват по пътя? На тези въпроси се спират психолози пред РИА Новости.

Желанието за начало на нов живот след бой с възглавници може да изглежда провалено, смята психологът Олга Маховская. „Рязък старт, докато всички са до масите, е много труден. Но ако някой иска действително да направи нещо, трябва да го прави незабавно, без да размишлява“, казва тя.

Хулигани отново влязоха в сблъсъци с полицията по Нова година във Франция

Двама френски полицаи бяха нападнати в понеделник вечерта от хулигани в известния с криминогенната си обстановка департамент Сена-Сен Д...

Според нея руснаците са склонни да отлагат изпълнението на своите заветни желания до настъпването на идеални условия за това. Само че за да не се случи това, всеки си намира оправдание: или е болен, или заплатата е ниска и т. н. „Това е поддаване на неуспеха, за да не носиш отговорност при сериозен провал“. В същото време новогодишните празници не могат да бъдат наречени безполезно изгубено време. Защото човек се отпуска, фантазира и това е важно за началото на годината – да разбереш какво би искал. „Мечтите се сбъдват, когато са конкретни, когато правилно се оценяват възможностите“, добавя Маховская.

Проф. Алексей Осницкий смята, че шансовете за начало на живот по нов начин след Нова година са по-големи, отколкото след един от редовните понеделници, защото просто празникът е по-знаково събитие. По думите на професора един от признаците за това е, че след празниците рязко се увеличава посещаемостта на фитнес клубовете, което е пример за опита за начало на нов живот. Според него новото начало трябва да е съпътствано от самостоятелност и решение какво точно искаш, а не да се оглеждаш какво правят другите.

„Трябва да се разбере, че при всяко ново начинание има инерционен, спирачен път. Той отнема известно време и трябва да се подготвиш за това. Например трябва отначало да купиш нужните продукти, да предупредиш семейството, да разбереш, че след три дена може да се провалиш, но какво от това“, казва Маховская. Според нея човек трудно може отведнъж да разбере всичко, поради което „трябва да си дава право на три опита, защото трябва да преговаряте с детето вътре в себе си, с инфантилното „Аз“, което се съпротивлява“.

Източник: БГНЕС

Близнаци се родиха в два различни месеца на две различни години

В Калифорния близнаци се родиха в различни месеци и различни години. Макар и с разлика само от 20 минути, жена роди близнаци,чиито рожд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com