Работохолизмът е полезен

4658
Работохолизмът е полезен
Хората, които се появяват на работното си място дори и по време на годишния си отпуск, са по-решителни и предани натури, твърди проф. Йехуд Барух

Дълго съществуваше убеждението, че хората, които работят прекалено много, които дори по време на почивка или годишен отпуск продължават да изпълняват служебни задачи, трябва да потърсят съветите на психолог, за да се излекуват от работохолизма си.

Според последни изследвания на специалисти обаче работохолизмът е полезен, съобщи в. "Дейли телеграф". Проф. Йехуд Барух от Руанската бизнес школа твърди, че не трябва да го разглеждаме само в негативна светлина.

Макар зависимостта от работата да си остава зависимост, тя може да доведе и до положителни резултати, твърди ученият.

В статия, публикувана в сп. Career Development International, проф. Барух описва стандартното отношение към работохолизма като източник на стрес в службата и вкъщи, като пречка за хармоничните отношения в службата и в личния живот. Според учения обаче трудохолиците много по-често проявяват решителност и преданост, отколкото умора и цинизъм.

Професор Барух сравнява зависимостта от работата с тази от шоколада. В определени дози шоколадът е много полезен, зарежда с енергия и приятни емоции, както и работата. Заключението на учения е, че докато не вреди на здравето, докато не причинява сериозни проблеми, работохолизмът е много полезен. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com