Радио измъкнало новини за бременната Кейт чрез измама

20163
Радио измъкнало новини за бременната Кейт чрез измама

Преди броени часове стана ясно, че британският принц Уилям и съпругата му Катрин очакват своята първородна рожба, а медиите вече започнаха да прекрачват границата на допустимото поведение.

Двама водещи от австралийско радио получили информация за състоянието на съпругата на британския принц Уилям Катрин, като се обадили по телефона в лондонската болница, където е настанена заради гадене, причинено от бременността. Те успели да измъкнат информацията, представяйки се за кралица Елизабет II и принц Чарлз.

От записа на разговора, публикуван на сайта "News.com.au" и възпроизведен от редица британски медии, става ясно, че двама водещи от радио Sydney 2Day FM успели да измамят дежурната медицинска сестра в болницата, в която е настанена принцесата, предаде БГНЕС. Това станало вчера в ранните часове на деня. Медицинската сестра им дала подробности са здравословното състояние на съпругата на Уилям.

"Болница "Крал Едуард VII" потвърждава, че австралийско радио се е обадило под формата на шега вчера сутринта", призна болницата в комюнике. Обаждането беше прехвърлено и беше проведен кратък разговор с медицинска сестра", допълни болницата. Ръководството на лечебното заведение изрази дълбокото си разочарование от инцидента и подчерта, че то много държи на спазването на правото на конфиденциалност на неговите пациенти. Болницата ще ревизира процедурите си в областта на телефонните обаждания.

Говорител на службите на принц Уилям и съпругата му заяви, че е в течение на информациите за обаждането, но отказа коментар. Кейт беше приета в болница в понеделник заради тежка форма на гадене, която засяга някои жени, особено в първите три месеца от бременността.

Херцогинята на Кеймбридж се чувства все по-добре, но ще остане в болница още няколко дни, съобщи вчера дворецът Сейнт Джеймс.

Редактор: Десислава Симова

Уилям и Кейт очакват първородното си дете

Кралската двойка принц Уилям и Кейт Мидълтън очаква своята първородна рожба. Оказва се, че Катрин очаква бебе и е в болница заради ост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com