Разберете кое е най-доброто време за закуска, обяд и вечеря

5696
Разберете кое е най-доброто време за закуска, обяд и вечеря
Снимка: iStock/Guliver

Много е важно да знаем как да избираме кога да ядем, да се придържаме към определен режим, за да имаме здрав метаболизъм. Не всички часове са най-добри, затова ще ви кажем кои часове са най-подходящи за трите основни хранения.

Закуската е най-важното хранене за деня. Това ни дава енергия за ежедневния живот и доставя на тялото ни необходимите хранителни вещества, за да може то да функционира нормално.

5 здравословни навика, които ни осигуряват по-дълъг живот

С напредването на възрастта правим всичко възможно да останем в добра физическа форма възможно най-дълго. Въпреки че невинаги е възможн...

Освен това закуската е храната, която компенсира нощното гладуване. След като сме прекарали почти 8 часа без храна, не трябва да оставяме организма от нужното внимание.

Въпреки това закуската, обядът и вечерята също са много важни по тази причина, кое е най-доброто време да ги вземете.

·         1 Най-доброто време за закуска

·         2 най-доброто време за ядене

·         3 Най-доброто време за вечеря

Наистина ли е толкова вредно храненето преди сън?

Повечето хора имат навика да хапват вечерно време преди лягане. Това е вреден навик, който затруднява храносмилателната система, както ...

Най-доброто време за закуска

Много хора смятат, че закуската трябва да се яде веднага след ставане от леглото, но това твърдение не е вярно. Това не е подходящо или препоръчително, нашата система все още е в скрито състояние и "спи", трябва да й дадем време да се събуди бавно. Поради тази причина диетолозите уверяват, че най-доброто време за закуска е час след като станем.

Освен че имате свободен час, много е важно да не го пропускате, тъй като многобройни проучвания потвърждават, че хората, които не закусват правилно или обратното, са изложени на риск.

Закуската трябва да бъде най-пълноценното хранене за деня, поради тази причина има няколко теории за идеалната закуска – трябва да бъде богата на мазнини, например вземете бъркани яйца, бекон и препечен хляб, докато други диетолози уверяват, че закуската трябва да се състои от млечни продукти, пресни плодове и зърнени храни, за да подпомогнат храносмилателната система.

Най-доброто време за обяд

Колко време след хранене е добре да се пие вода

Има много храни, при които не е препоръчително да пием вода. Правейки това, можем да се разболеем. Или може да се наложи да се сблъскам...

Според изследвания най-подходящо е да се яде между 13:00 и 15:00 ч. Не бива повече да отлагаме храненето, защото ако ядете по-късно, загубата на тегло може да се забави. В идеалния случай яжте пълноценна храна, пълна със зеленчуци и постни протеини. Пилешкото, пуешкото или заешкото са добри възможности за дневен прием на протеини, или сьомгата, ципура или лаврак.

Най-доброто време за вечеря

Вечерята трябва да бъде най-лекото хранене за деня, въпреки че трябва да бъдем искрени и често да не се подчиняваме. През нощта тялото ни е в по-спокоен режим и не е в състояние да изгори толкова много калории, поради тази причина трябва да се съдържа между 20% и 25% от общите калории на ден.

Най-препоръчителната вечеря е от 20:00 до 21:30, не по-късно, тъй като ни остава много малко време преди да си легнем. В идеалния случай яжте три часа преди лягане, за да не заспите с чувство на тежест, за да помогнем на тялото си да смила храната правилно и да започне да гори калории.

Най-добрите вечери са леки, можете да изберете салати със зелени листа, пуйка на скара със задушени зеленчуци или постна риба. Противно на общоприетото схващане, яденето на плодове през нощта не се препоръчва, тъй като те съдържат фруктоза, захар, която може да ви направи дебели, без дори да го осъзнавате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com