Разкриха истината за чудовището от Лох Нес

45621
Разкриха истината за чудовището от Лох Нес

Сензационно откритие е направил известният британски историк Гарет Уилямс. Той е открил документи, които свидетелстват, че чудовището от Лох Нес е било изобретено от рекламни агенти за привличане на туристи в бедния промишлен регион на Шотландия, пише Российская газета.

"Атракцията" ежегодно носи около 30 млн. лири на местната хазна.

За пръв път е видяно Чудовището от Лох Нес

На днешната дата през 565 година за пръв път се съобщава за чудовище, което обитава езерото Лох Нес в Шотландия. Езерото се намира в С...

Уилямс твърди, че изобретател на тайнствения обитател на езерото Лох Нес е известният романист Дигби Джордж Гарети, който през 30-те години служил като рекламен агент. Собствениците на хотели го помолили за помощ в привличането на туристи в региона близо до Инвърнес, който сериозно пострадал от световната икономическа криза.

За услугата Гарети получил 150 лири – това били големи пари за онова време. Предположението за съществуването на чудовище било обявено за първи път през 1930 г. на площад Трафалгар срещу халба бира.

Гарети охотно изложил идеята си на новите си работодатели. На мисълта за чудовище, което живее в тъмните дълбини на езерото Лох Нес, го навял познат собственик на имоти от Канада. Той използвал за разширение на бизнеса слухове за тайнствен звяр, обитаващ езерото Оканаган в Британска Колумбия. Трикът работел много успешно.

В своите разобличения за мита за чудовището от Лох Нес Улиямс се позовава на писмо от 1980 година на 82-годишния тогава Джордж Гарети. В приятелското писмо той се хвали на колега с "гениалния PR ход" за 150 лири, коренно променил начина на живот в скучната провинция.

Обявиха тревога в Лох Нес, никой не е виждал Неси 18 месеца

Тревога обхвана феновете на чудовището в езерото Лох Нес, след като се установи, че никой не го е виждал 18 месеца, предаде БНР. От Шо...

Измислицата успешно залегнала в шотландския фолклор, изпълнен с легенди за чудовището в Лох Нес, чиито жертви били местни рибари.

Срещу малък хонорар познат журналист на Гарети през 1933 година публикувал статия за чудовището от Лох Нес във в. Courier. Оттогава то е получило постоянно присъствие на страниците на световните издания.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com