Разкриха от коя царевица стават най-добрите домашни пуканки

5742
Разкриха от коя царевица стават най-добрите домашни пуканки

Бразилски учени определиха кое качество на царевицата влияе най-много върху качеството на получените от рея пуканки. Оказва се, че това е дебелината на външния слой на зърната. Резултатите от проучването са публикувани в Agronomy Journal.

За приготвянето на пуканки се използва способността на царевичните зърна да се раздуват при нагряване, при което обемът им се увеличава повече от 40 пъти. От това, какъв процент от общия брой зърна са се разпукнали при процеса на нагряване, зависи икономическата ефективност на производството и качеството на получения продукт. Все пак никой не обича, когато в пакета му с пуканки има неразтворени царевични зърна.

Този мъж опита да се отърве от вредителите, но ВЗРИВИ цялата градина (ВИДЕО)

Какво правите, когато попаднете на хлебарка? Запазвате спокойствие, крещите, движите се... или просто взривявате градината си. Последно...

Учени от университетите в Маринга и Рио де Жанейро решили да определят, кои от свойствата на царевичните зърна влияят най-много върху разпукването им. Основните фактори, които влияят върху качеството на пуканките, е влажността на зърната, коефициентът на разширяване и коефициентът на разпукването.

Доколко зърната увеличават обема си, което е най-важната характеристика на пуканките, зависи от така наречения коефициент на разширяване, се казва в прессъобщението.

Колкото е по-висок този коефициент, толкова е по-добро качеството на пуканките – обемните и силно набъбналите зърна имат най-добра структура и мекота. Предишни проучвания показват, че доброто набъбване е свързано с по-високото съдържание на нишесте в зърната и че сортовете царевица с по-дебел защитен слой имат по-висок коефициент на разширение.

Авторите предположили, че способността за разширяване също се влияе от това доколко съдържащото се в зърната нишесте пренася топлината по време на нагряване.

Доказано: Този навик ни прави по-грозни

Стресът, освен че вреди на сексуалния ни живот, ни кара да изглеждаме и по-грозни, установи проучване на шотландски учени. Високите ни...

Учените сравнили 49 вида царевица според различните характеристики, включително добив, размер на зърната, коефициент на набъбване, дебелина на покритието, капацитет на топлообмен и количество протеин в зърното. След това проучили ефекта от тези характеристики върху качеството на суровините.

Резултатите показали, че от ключово значение за доброто качество на пуканките е дебелината на външния защитен слой на зърното.

Според учените, това проучване ще помогне на земеделските производители да подберат сортове с добри характеристики за производство на царевица за пуканки. , РИА Новости

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com