С малко овесени ядки сутрин - как да пречистим тялото си

2811
С малко овесени ядки сутрин - как да пречистим тялото си
Снимка: Aline Ponce / Pixabay

Овесените ядки са чудесен диетичен хранителен продукт. Кашата се приготвя бързо, лесно се смила, дава достатъчно енергия. Диетата с овесени ядки помага за прочистване на тялото от токсини, отслабване, справяне със затлъстяването и бързо възстановяване на силата след заболяване или преумора. В народната медицина овесът се използва за лечение на настинки, безсъние, диабет, панкреатит, заболявания на черния дроб, ставите, анемия и рахит.

Високото съдържание на фибри (нехранителни въглехидрати) помага за отслабване, справяне с наднорменото телесно тегло, прочистване на тялото. Фибрите му забележително абсорбират холестерола и различни вредни вещества в червата. Този вид въглехидрати не се усвояват от тялото и са необходими за образуването на фекални маси, стимулиране на двигателната активност на червата, жлъчния мехур и оптималното отделяне на жлъчката.

5 закуски, с които няма как да надебелеете

С малко овесени ядки сутрин - как да пречистим тялото си?

Питателна закуска от овесени ядки се приготвя с вода или обезмаслено мляко. Към кашата се добавя супена лъжица растително масло. Можете да сложите шепа стафиди, сушени кайсии, нарязани плодове. Най-полезната каша от пълнозърнестите храни.

Най-бързият начин за приготвяне на закуска е от зърнени култури, достатъчно е да ги залеете с половин чаша вода или мляко, да добавите пресни плодове. Сутрешната закуска с овесени ядки предотвратява появата на наднормено тегло, притъпява желанието за консумация на мазни храни през деня.

- Закуска: салата от моркови, овесени ядки с нискомаслено мляко. След два-три часа е позволено да ядете ябълка или краставица.

- Обяд: няколко варени картофи, зеленчукова салата с растително масло, парче ръжен хляб. Два часа по-късно яжте сладък пипер, полезен за дейността на сърдечния мускул.

- Вечеря: прясно приготвена зеленчукова салата.

Разбира се, първо трябва да се уверите, че нямате стомашни заболявания и да се консултирате със специалист.

Каква е магията на овесената каша?

Днес има голямо разнообразие от продукти, които се произвеждат от овесени ядки - например зърнени храни, бисквитки, барове, мюсли, хляб и др.

Всичко това стана възможно, защото овесените ядки се утвърдиха като доставчик на полезни микроелементи и фибри, чиято основна функция е почистване на червата. Действайки на храносмилателната система като естествен скраб, овесените ядки я почистват от всякакви токсини и токсини, застояли соли и вода и намаляват нивата на холестерола.

Особено тези, които страдат от стомашни заболявания, язви и други подобни заболявания, знаят от първа ръка колко полезно е да ядете овесена каша сутрин и да постигнете отлично здраве за себе си през останалата част от деня.

Здравословна закуска за 5 минути, която ще ви помогне да влезете във форма за лятото

Как да прочистим тялото и да свалим излишните килограми?

Овесената каша действа преди всичко като почистващо средство (скраб). В резултат на работата на стомаха с течение на времето се натрупва голямо количество несмляна храна, която се превръща в сборен пункт за токсини и отпадни продукти, пречещи на усвояването на полезните елементи. Натрупването на изпражнения и несмлени маси може да достигне значителни обеми, а в някои случаи само теглото им при пациент е 10 или 15 кг.

Рецептата за диета с овесени ядки не е да разгражда мазнините, а да намали натрупването им, действайки като скраб за цялата храносмилателна система. Пълноценната закуска е задължителна за здравословния метаболизъм и можете да използвате това правило, за да хапнете сутрин купа овесени ядки с вода и парченца плод или ядки. Освен здравословна и вкусна, тази закуска ще ви даде и енергия за няколко часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...