С обикновена вода за уста може да се избавите от пърхота

9172
С обикновена вода за уста може да се избавите от пърхота
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от нас използват вода за уста след измиване на зъбите. Това е отлично антисептично и противогъбично средство, което почиства добре устната кухина и освежава дъха.

Свикнали сме да използваме течността само по предназначение. Но не много хора знаят, че може да се използва и за други цели. С помощта на съответния продукт имате възможност да се отървете от мразения пърхот, тъй като съставът му съдържа противогъбични компоненти.

Стъпки, които трябва да следвате:

1. Въпреки че използването на вода за уста с цел премахване на пърхота може да бъде изненадващо за мнозина поради връзката му с хигиената на устната кухина, всъщност този продукт е пуснат за първи път на пазара като хирургичен антисептик през 1879 г.

Тогава той е бил ползван за отстраняване на пърхота, а също и за лечение на ухапвания от насекоми, както и почистване на рани. Сега, години по-късно се счита, че свойствата му могат да бъдат използвани за борба с халитозата (другото име на лошия дъх) и въпреки че започва да се използва като перорален продукт, той е бил достъпен само за използване от медицински персонал.

И накрая, в началото на 20-ти век водата за уста достига до народната маса, като продукт за лична хигиена за здравето на устната кухина, какъвто го познаваме днес, а предишните му употреби бяха забравени.

2. Причината, заради която водата за уста може да служи за контролиране или за премахване на пърхота, е свързана с  активните му компоненти. Обикновено страдащите от този неудобен проблем стигат до употребата на шампоани със специална формула за лечение на гъбичките, които го произвеждат. И тази вода за уста съдържа съставки като тимол и евкалиптол , с противогъбични свойства, също и ментол и метил салицилат, които имат аналгетични свойства , така че те са решение за гъбичките, които произвеждат пърхот, както и за последиците, които генерира (сърбеж, парене, и т.н.).

3. Този продукт премахва пърхота, като може да го приложите чрез няколко метода. Първо трябва да прехвърлите водата за уста от оригиналната и опаковка в бутилката с дифузер . Прилагането й по такъв начин е по-малко агресивно за скалпа ви, а също така правите течността по-дълготрайна. Ето как точно да го приложите:

Разделете своята коса на кичури, където скалпът е ясно видим. Важно е, за да може продуктът да отиде директно до мястото, откъдето се появява пърхотът.

Нанесете вода за уста с дифузер, директно върху скалпа.

Оставете продукта да действа 5 до 10 минути, а след това

измийте косата си.

4. Ако не разполагате с бутилка с дифузер, можете да ползвате памучни тампони. Тогава трябва да повторите предишната процедура, само че вместо да нанасяте вода за уста с дифузера, ще намокрите памука с нея и след това разтрийте внимателно скалпа си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com