С тези 5 подправки коремчето отново влиза в норма

28295
С тези 5 подправки коремчето отново влиза в норма
Снимка: ka_re / Pixabay

Подправките са част от ежедневното ни меню, независимо дали го осъзнаваме или не, и те също могат да повлияят на нашата фигура. Както могат да помогнат за отслабването обаче, така имат и обратния ефект. Поради тази причина е добре да се запознаем с тях поотделно, ако целта ни е да елиминираме излишните килограми. Ето например кои биха ни помогнали за по-бързото изгаряне на мазнините в коремната област:

Джинджифил

Джинджифилът ни е познат с многото си полезни свойства, но знаехте ли, че помага и при подут корем, запек и задържане на течности? Задължително го включете към ежедневното си хранене, ако искате да се избавите от горепосочените проблеми. Освен това, джинджифилът ще укрепи имунитета и ще помогне за ускоряването на метаболизма, както и е много подходящ при грип и настинки.

Пет стъпки, които ще ни помогнат да загубим излишните килограми

Всички се стремим към по-добра фигура. Мъже и жени. Задължителна част от това е да загубим излишните си килограми. Как обаче да го напр...

Черен пипер

В състава на черния пипер откриваме съставката пиперин, придаващ именно пикантния вкус, но и спомагащ за изгаряне на излишните мазнини. Черният пипер спомага за подобряване работата на храносмилателната система, което от своя страна означава по-бързо преработване на храната и следователно, отслабване. Съществуват и проучвания, които показват, че пиперинът може да стопира появата на нови мастни клетки, тоест да се грижи за изваяната ни талия, намаляването на размера й и т.н.

Канела

Канелата е сред любимите подправки, които обаче ни спечелват не само с вкуса си. Тя е богата на полифеноли, които подобряват чувствителността на организма към инсулина. Канелата има способността да поддържа баланса на кръвното налягане, полезна е за сърдечно-съдовата система, перисталтиката, повишава настроението и т.н. Канелата може да добавяте в най-различни храни и напитки – здравословни десерти, смутита, чайове, мляко, кафе и т.н.

Грешките, които ни пречат да отслабнем

Щом времето наближи да се затопля, много хора се заричат да отслабнат, за да направят по-добро впечатление на околните, пък и на с...

Лют червен пипер

Лютите чушки имат такъв вкус благодарение на съставката капсаицин. Това вещество участва в процеса термогенеза – изразходване на приетата храна под формата на енергия. И всъщност, много от учените са на мнение, че именно лютият червен пипер е най-добрата подправка за изгаряне на излишните мазнини. Разбира се, трябва да се съобразявате и към какви храни го добавяте – не може да очаквате, че прибавен към джънк храна, той ще направи чудеса. Ако го включите към балансираното си хранене, бързо ще забележите резултатите.

Дижонска горчица

Дижонската горчица служи за овкусяване на най-различни ястия, а и в съобразени количества тя не пречи на нашето отслабване и дори го засилва. Умерената й консумация спомага за забързване на метаболизма, но трябва да сме внимателни с какви храни и продукти я консумираме. Препоръчва се да ограничите кетчупа, майонезата и др. калорични сосове и дресинги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com