С тези природни средства ще забравите за РАЗШИРЕНИТЕ вени

5093
С тези природни средства ще забравите за РАЗШИРЕНИТЕ вени
Снимка: https://pixabay.com

Разширените вени не са никак приятно явление и могат да бъдат получени както поради генетична предразположеност, така и поради фактори от рода на обездвижване, наднормено тегло, небалансирано хранене и т.н. В началото те се появяват като малки спукани капиляри, след което забелязваме и вените, наподобяващи формата на паяк или клони на дръвчета. 

Разширените вени могат да създадат предпоставка за подуване на краката, сърбеж и болка, което определено налага консултацията със специалист. Освен медикаментите и лечението, предписано от него, можем да се възползваме и от свойствата на народната медицина. 

Разширените вени понякога са наследствени

Разширените вени не само изглеждат неприятно, но ако не бъдат лекувани, е възможно  да ви докарат до сериозни здравословни последи...

Разбира се, не правете нищо допълнително, без да се посъветвате с лекуващия лекар. Ето и според нас какво би ви помогнало при лечението на разширени вени, но е важно да споменем, че статията има само информативен характер:

Джинджифил

Джинджифилът е суперхрана, която може да спомогне и при този проблем. Той е известен с благоприятния си ефект върху кръвообращението, храносмилането, болките и възпаленията. Можем да го приемаме и като чай или хранителна добавка. Учените споделят, че джинджифилът спомага и за разграждането на фибрина – кръвен протеин, който се натрупва в увредените вени.

Гроздови семки и ресвератрол

Как да се предпазим от разширените вени

Разширените вени са доста често срещано заболяване, което се среща главно в индустриализираните страни. Честотата на появата на разшире...

Ако за пръв път чувате за ресвератрол – това е полифенол и антиоксидант, който се извлича от ципата на червеното грозде. Екстрактът от гроздови семки пък съвсем логично се набавя от семената на гроздето. Те благоприятстват кръвообращението и предпазват организма от признаците на стареене и окисляването. Екстрактът от гроздови семки е полезен при високо кръвно, подуване и венозна недостатъчност. А ресвератролът пък подобрява кръвния поток, за да се избегнат следните проблеми. Тези съединения са отлични естествени антиоксиданти, които елиминират свободните радикали в тялото, полезни са за сърцето, мозъка и кожата ни и особено спомагат за цикрулацията на кръвта.

Пикногенол

Сигурно отново се чудите какво означава тази дума и какво представлява това вещество. Пикногенолът е естествен продукт, извлечен от европейски крайбрежен бор. Мощен антиоксидант е и се среща най-често като хранителна добавка. Има добър ефект върху кръвоносните съдове и венозния тонус. Редуцира риска от тромбоза, намалява паякообразните вени и в допълнение облекчава симптомите на остеоартрита.

Лешник

Как да подпомогнем лечението на разширените ВЕНИ с тази подправка от кухнята

Всички вие някога сте се сблъсквали с неповторимия аромат на индийското орехче. Тази подправка успява да намери приложение в кулинарият...

Лешниковите листа съдържат добри количества танини и флавоноиди, които са много полезни при разширените вени и могат да понижат риска от образуването им, както и да облекчат състоянието на вече съществуващи такива. Приготвя се чай от листа от лешник, който има редица ползи за цялостното ни здраве – понижава стреса, стимулира функцията на червата, понижава нивата на холестерол, помага при остеопороза и анемия, предотвратява задържането на вода и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com