Само нежност ли е сексът?

106619
Само нежност ли е сексът?

Нека изясним още в началото: не оправдаваме нито грубостта, нито жестокостта. Но сексът не е само форма на общуване, а и импулс и неконтролируема страст.

Основните идеи


•    Агресивността ни плаши, тъй като обикновено я свързваме със желанието да навредим  на някого.
•    Но тя е важна част от сексуалността. Получаваме удоволствие, като освобождаваме животинското в себе си.
•    Затова сме свободни да я проявим в леглото, ако отношенията са основани на взаимно уважение.

Страстният, див секс - wild sex, ни напомня за това, че стремежът другият да бъде обладан освобождава в човека животинското начало и ни дава възможност да изпитаме изключително силно удоволствие, различно от това, което възниква в отговор на нежните ласки.
Грубост, примитивност и напористост интимните партньори са проявявали в продължение на векове.  Доказателство за това е Кама Сутра, където са описани различни видове одрасквания, удари и ухапвания. Но за да се разбере как едно ухапване може да достави удоволствие, трябва да се освободим от някои стереотипи , свързани със сексуалността.

Инструмент на желанието  

Мастурбацията - това може да е полезно

Всеки знае, какво е това мастурбация и всеки знае, че това „не е много хубаво”. В античните времена, не са имали нищо пр...

Когато говорим за любов ние отделяме повече внимание на нежността, духовната близост и незаслужено оставяме на страна не по-малко важните за интимния живот – напористост и агресивност. В повечето случаи това е така, защото възприемаме тези думи като синоними на жестокостта и враждебността, като желание да причиним вреда на другия.  В действителност жестоко отношение  винаги е съпроводени с пълна безпомощност или обратното – с пълно могъщество, когато другият се възприема или като враг, който трябва да бъде унизен и унищожен или като обект, който може да се използва. В секса обаче неистовата напористост и проявата на животинското начало у на с предполагат съвсем друго отношение към партньора – като към равен. Това ни позволява да усетим собствената си сила, жизнена енергия, без която желанието ще угасне.   Тази агресивност престава да бъде оръжие и се превръща в инструмент на желанието и удоволствието!

Да признаем фантазиите си

Една от тайните на зрялата сексуалност е в умелото насочване на собствената агресивност. Когато непрекъснато се сдържаме ние се разочароваме, чувстваме неудовлетвореност и усещаме невъзможността да реализираме нещо важно за себе си. Когато пък агресивността е прекалена и необуздана тя прераства в насилие. За да се намери балансът и жените, и мъжете трябва да признаят и приемат фантазиите си. Именно тези фантазии пораждат енергията, която подхранва сексуалното желание и освобождава тялото.

Според изследванията на американски психолози 13% от мъжете и 3% от жените мечтаят за „принуждаване на някого за секс”, а „секс по принуда” искат 10% от мъжете и 19% от жените. Далеч не всички, обаче се решават да споделят мислите си с партньора

В началният период на влюбването може да няма разговори за сексуалните фантазии, но вече формираната двойка трябва да се научи да говори, да изгражда сексуалната си култура, да създаде собствен речник за изразяването на чувствата и фантазиите си.

Например, жената може да покаже на партньора си, че поведението му я възбужда, че й доставя удоволствие и по този начин да му предложи да проявява агресивност именно в тази форма.

Мнозина се страхуват от мислите и чувствата си, тъй като ги приемат като аморални, срамни и за това ги изтласкваме от съзнанието си.
Но между тайните и явните сексуални мечти има голяма разлика: когато партньорите се решат да споделят един с друг фантазиите си, тази откровеност сближава двойката, освобождава чувствата, позволява да се прояви „разумна агресивност”.

Нежен  звяр?

Тенденцията да се потиска агресивната страна на сексуалността е свързана с това, че в продължение на векове тя е била синоним на унижаването на жените. Трябваше да се премине през сексуалната и феминистката революция, за да се признае правото на жената да получава удоволствие. И ако преди водещата роля в секса се е отреждала на мъжа, то сега често това се прави от жената.

Как порното влияние върху сексуалността на жените

Как гледането на порно оказва своето влияние върху сексуалността на жените, наистина ли дамите не обичат този вид филми... ето какво е ...

Как се чувстват мъжете?

Сексолозите констатират, че много мъже се чувстват пленници на двойствеността на жените – хем искат мъжът да е нежен и разбиращ в бита,  а в леглото – да се превърне в мощен самец. Според специалистите това не е товар за мъжете, а напротив – дава им шанс да изразят и изживеят по-пълно своята сексуалност.

Да освободим страстта

За да може импулсивната част от нашата сексуалност да се прояви трябва да й се даде тази възможност. В момента, в който решим да освободим желанието си, ние си даваме шанс да направим отношенията по-живи, а насладата – по-осезаема.  Реализирайки своята сексуалност ние получаваме удоволствие. Животните не са лишени от това, но човекът получава повече – възможност да изпита чувство за близост с друг човек. Затова в проявлението на животинска страст може да се види още един повод да се почувстваме хора.

Какво гаси сексуалните ни пориви?

Енергията на сексуалната ни агресивност пропада напразно,ако не я проявим. За да се използва този „допинг” трябва да разберем какво я блокира вътре в нас.

•    Сдържащи стереотипи.  За да разберем кои са те, трябва да си зададем въпроса: „Какво не си позволявам да правя в леглото?”, „кого не си позволявам да бъда?”. Сдържащите ни стереотип може да са следствие от личната ни история (Мъжът трябва да проявява активност, Това положение унижава жената). Обществените митове също може да действат пагубно, като напр. Трябва да се прави секс не по-малко от три пъти в седмицата, Трябва да се опита всичко.
•    Скрити конфликти. . Потиснатият гнява, постоянните упреци – всичко това трови сексуалните отношения. Лошата агресия – освободена или потискана, малко се отнася до секса и се превръща в преграда за истинската близост.
•    Напрегнатото тяло. Когато разумът контролира тялото, то се напряга и се затваря, като блокира циркулирането на сексуалната енергия. Комплексите, свързани с външността, тревогата, навикът да се контролира всичко емоционално може да доведат до сдържаност в проявата на сексуалните импулси.

Още интересни новини за секс, двойки, семейства и психология, четете в сайта sroditeli.com

Създадоха контрацептиви за мъже, които спират еякулацията

Учените неведнъж са се опитвали да създадат противозачатъчни таблетки за мъже. Разработваните до този момент препарати обаче винаги са ...

 

 

 

 

 

Моногамията зависи от "любовния хормон" окситоцин

Моногамията при хората зависи от "любовния хормон" окситоцин, който помага за създаването на връзката между майката и детето, съобщи ЮП...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com