Само за жени: Ето защо не се наспивате

11728
Само за жени: Ето защо не се наспивате
Снимка: iStock/Guliver

Наспивате ли се достатъчно? Набавяте ли си нужните 7-8 часа сън на ден? Събуждате ли се през нощта? Обичате ли да си поспивате през деня? За всичко това си има логично обяснение.

Жените се нуждаят от повече сън от мъжете. Научно доказано е, че през ежедневието си те вършат доста повече неща наведнъж, което ги уморява повече. Почти няма жена, която да спи по 7-8 часа.

Ето какво ще ви помогне да спите по-добре тази вечер

Ключът към успешния сън? Не мислете за розовите слонове. Не, това не е промоция за новия филм на Дъмбо. Това е трик, който може да прек...

Друг фактор е, че доста представителки на женския пол имат навика да се събуждат през нощта, което при мъжете го няма. Прекаления стрес и забързаното ежедневие доста често ни уморяват, а постоянното мислене за нещо не ни позволява да дадем на тялото си нужната почивка.

Честата смяна на режима също уморява тялото. Трябва да определите час, в който заспивате и час, в който се събуждате. Така позволявате на тялото да свикне и то се чувства много по-добре. Ако вече сте го направили и въпреки това се чувствате изморени и често ви се спи, е препоръчително да потърсите лекарска помощ , защото може да се дължи на здравословни проблеми свързани с наднормено тегло и др.

Ето какво още трябва да знаете за жените и съня:

1. Цикълът и сънят не са приятели

Жените не се наспиват по време на менструалния цикъл. Постоянната болка и напрежение доста често не ни позволяват да си легнем спокойно и да заспим. Доста жени се оплакват от безсъние в този период, а някои казват, че спят много леко. Доста често през този период жените се оплакват, че са отпаднали точно поради тази причина.

Какво се случва с органите ни докато спим

Позитивният ефект на съня върху физическото и емоционалното състояние на организма е резултат от цяла каскада от биохимични процеси, пр...

2. Бременност

Още при зачеването бременните спят по-трудно. Те често сънуват, въртят се в леглото и заспиват доста по-трудно. Когато бебето стане по-голямо то започва да притиска органите на майката и тя доста често не спи нощем. Постоянният стрес през бременността не позволява на жените да отпочинат достатъчно.

3. Менопауза

Възрастните жени, които са в менопауза, доста често будуват с часове през нощта. Топлите и студени вълни, както и постоянното потене не им позволяват да заспят и да си набавят нужните часове сън. Това се дължи на хормоналния дисбаланс в организма.

4. Емоционалният дисбаланс

3 съвета за по-качествен сън

Като една истински впечатляваща машина, човешкото тяло е рутинно засегнато и от светлината, и от тъмната околна среда: часовете светлин...

Жените доста често изпадат в депресии. Това може да доведе до безсъние. Притеснявайки се за нещо не позволяваме на тялото да се отпусне и да отпочине. Ако недоспиването е на психическа основа и се дължи на дадено заболяване незабавно потърсете помощ при психиатър или психолог.

Жените не се наспиват поради много причини , понякога дори нелепи. Те имат нужда от повече сън, защото доста често за емоционално по-натоварени и по-стресирани, което довежда до чести депресии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com