Шест навика, причиняващи падане на миглите

3035
Шест навика, причиняващи падане на миглите
Снимка: iStock

Защо падат миглите?

Нормалната дневна загуба на мигли е 4-5. Ако губите повече, значи трябва да предприемете действия. Всичко е поправимо, но преди всичко би било добре да разберете какво точно е довело до загубата на миглите. Причините могат да бъдат много различни.

Миглоизвивачката

Една от причините за загубата на мигли може да бъде имено този аксесоар. Това е чудесен помощник за дълги и прави мигли, които не могат да постигнат красива извивка само със спирала, но честото използване ги пречупва.

Алергична реакция

Загубата на мигли също е симптом на алергия. Сменете спиралата, която използвате и бъдете внимателни със следващата покупка. Проверете на опаковката дали продуктът е хипоалергенен.

Носене на изкуствени мигли

Поставянето на изкуствени мигли или снопчета създава неустоим пърхащ ефект. Проблемът идва в момента на премахването им. Използвайте специален продукт или хидратиращ крем, който трябва да престои върху миглите известно време. Издърпайте внимателно миглите от външния ъгъл. Препоръчваме използването им само за специални поводи.

10 златни правила за грижа за кожата на лицето

Мръсни ръце

Прехвърлянето на микроби от кожата на ръцете и провокирането на възпаление е често срещано. Сърбежът провокира често търкане и падане на миглите.

Неправилно хранене

Това обикновено се отразява на състоянието на кожата. Но ако миглите започнат да падат, това означава, че трябва спешно да промените диетата си.

Стрес

Продължителните периоди на стрес могат да увеличат загубата на мигли. Старайте се да бъдете спокойни и уравновесени. Като цяло правете всичко, което може да подобри настроението ви.

Как да се справите с падането на миглите?

На първо място, спрете да се гримирате. Дайте си малко почивка. Задължително премахвайте спиралат преди лягане. Използвайте нежна мицеларна вода или лосион за премахване на грим. Не използвайте мокри кърпички, за да премахнете спиралата. Търкането провокира падане на миглите. Не търкайте очите си с кърпа след отстраняване на грима - механичното въздействие върху миглите може сериозно да ги увреди.

7 тайни за красиви мигли

Силата на маслата

За да се възстановят миглите, да станат отново плътни и обемни, използвайте различни масла: ленено, рициново или зехтин. За нанасянето им върху миглите се използват или памучни тампони, или специални четки за спирала за еднократна употреба.

Прекрасен народен лек срещу загуба на мигли са компресите със зелен чай. Накиснете 2 памучни тампона в силно охладени чай и поставете върху очите си, отпуснете се за 20-30 минути. Този метод не само подхранват миглите, но и успокояват раздразнената кожа.

Променете храненето

Добавете повече естествени храни към вашата диета, а също и богати на витамини: например А и група В.

Миглите правят погледа дълбок и изразителен. Грижете се за тях, както се грижите за кожата и косата си и очите ви ще бъдат пълни с блясък и магнетизъм!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии
Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

В сферата на астрологията има определени зодиакални знаци, които често ни карат да се чешем по главите в недоумение. Нека се потопим в енигматичния...