Шоколад и ром - историята на две изкушения, преплетени в едно

16364
Шоколад и ром - историята на две изкушения, преплетени в едно
Снимка: iStock/Guliver

Шоколадът е едно от онези изкушения, на които искаш, но не можеш да устоиш. Не излиза от ума, кара те да прекосиш светове, за да намериш любимия вкус и знаеш, че никога няма да му се насладиш изцяло.

Шоколадът се прави с много любов, а всяка любов има дълга история. Преди 2000 години в дъждовните гори на Централна и Южна Америка е открита сладката тайна на какаовото дърво. Прахът, скрит в шушулките му, е вълшебната съставка, която няма как да не обожаваме и днес.

Чак през XIX век обаче шоколадът започва да придобива формите и вкусовете, които познаваме сега. Истинска шоколадова революция, която не стихва. Може само да се радваме, че надпреварата за още по-голямо разнообразие става все по-креативна. Шоколад във формички, фонтани от шоколад, шоколадови торти, а когато заговорим за сладоледи... съвсем ни се подкосяват краката, усещайки каква изкушаваща сладост може да опитаме. Какъв по-приятен миг от този, когато се отдаваме на неустоимия сладолед с вкус на шоколад, обвит в млечна шоколоадова обвивка....

Смелите, които знаят как да експериментират, могат да ни докарат душевен екстаз с изкушаващите комбинации на BOSS BEYOND. Сладолед с разтапящ се на езика вкус на шоколад и опияняващ сироп с вкус на ром и цялото това изкушение обвито в млечен шоколад с парченца бисквити. Въображението на BOSS не спира дотук и създава и друг неповторим сладолед с вкус на Забайоне и сироп с вкус на ром, обвит в бял шоколад и хрупкави оризови парченца.

Заговорим ли за ром, няма как не отбележи, че неговата история е не по-малка интересна. Тя започва от екзотичните Карибски острови; отново по времето на Колумб. Екипажът на откривателят донася тайнствено растение през далечната 1493 година, което променя икономиката на целия свят - захарната тръстика.

KIT KAT с кампания за по-добро земеделие, по-добро какао и по-добър живот

Нестле официално обяви, че KIT KAT е първата глобална марка в света на шоколадовите изделия, която се произвежда изцяло от какао, придо...

За наше щастие хората тогава забелязват, че от остатъка от обработената захарна тръстика, може да се дестилира вкусна алкохолна напитка. А около два века по-късно през 1672 година, след няколко промени в технологията и вкуса, питието официално приема името ром, с което е известно и до днес.

Вкусният сладко замайващ ни ром, който обичаме кристално студен, перфектно си отива с блажения вкус на шоколада. Когато съчетаеш тези неповторими вкусове и усещания в едно, няма как да не обикнеш получилото се вълшебство. BOSS BEYOND те изкушава, а знаем, че няма как да устоиш.

Улови мига! Отдай се!

Източник: Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com