Силата на надеждата: 7 трика, които повишават жизнеността 240 пъти

11198
Силата на надеждата: 7 трика, които повишават жизнеността 240 пъти
Снимка: Avi Chomotovski / Pixabay

Учените са доказали, че човек сам се настройва за победа или поражение. Науката за оцеляване и победа трябва да се усвои добре, или по-скоро, трябва да знаете клопките, които трябва да избягвате.

Как да останем спокойни във всяка ситуация

Науката е доказала, че надеждата не е празна фраза. Плацебо ефектът играе важна роля, тясно свързана с феномена надежда, в палиативните грижи. В ежедневието вярата в успеха и това, което правите, според статистиката увеличава шансовете на човек с 50%.

Как да оставим миналото

Надеждата и знанието, че можете да бъдете спасени, увеличават жизнеността 240 пъти. Често човек се спасява благодарение на знанието, че може да излезете от всяка безнадеждност. Ето защо опитът е толкова важен за хората. Основното е да направите правилните изводи.

Самохипноза за здраве и успех

Остават ни още 100% надежда

Уважаеми читатели, това е един коментар за надеждата, която почти на постоянни тласъци се опитват да ни отнемат. Било то през отвратите...

Пациентът идва с проблем, под хипноза му се казва, че може всичко. В 95% от случаите той постига резултати. Експертите отбелязват, че дори ритуалните танци сред чукчите и индианците не са нищо повече от облекчаване на стреса, механизъм на психорегулация. Самохипнозата също може да бъде ефективна. Водени от метода на Бехтерев, трябва да сте в среда, в която никой няма да ви безпокои за половин час, да изключите телефона и всичко, което дразни. Отпуснете ръцете си, очите си, след това започнете да се самоубждавате, че всичко ще мине добре.

Отървете се от негативизма

Токсичната и негативна среда буквално изяждат човек жив - от стрес мозъкът му се превръща в гъба, а жизнеността пада до нула. Оказва се, че всеки позитивен човек повишава жизнеността и ефективността на всеки итощен до минимум.

Всеки отрицателен нов познат нанася 50% щети у човек. Огледалните неврони в мозъка ни карат да имитираме това, което е около нас. И ако край нас има негативни хора, те неизбежно ще заразят със своята отрова. Поток от негативност с продължителност 30 минути или повече е способен да убие хипокампалните неврони. А именно те отговарят за вземането на решения. Враговете около нас увеличават риска от развитие на проблеми със сърцето и кръвоносните съдове с 34%.

Въображението в психологията

Историята на един изстрадан оптимизъм

Велина Стефанова е майка на десетгодишно момче, поразено от рядко заболяване - толкова рядко, че името му е непроизносимо, а общо в цял...

Известният физик Алберт Айнщайн постави въображението над знанието и го нарече истинският индикатор за интелигентност. Въображението пише сценария и тогава човекът става режисьор на собствения си филм. Най-вероятно това ще бъде драма, но развитието на сюжета зависи изцяло от самия човек.

Как бързо да се откажем от пушенето и други "просветителни" методи

Учените отдавна са доказали, че никотинът свива кръвоносните съдове и влияе негативно върху функционирането на сърдечно-съдовата система като цяло. Никотинът, според невролозите, има подобен ефект върху мозъка - инхибира когнитивните процеси и, по-просто казано, инхибира човешкото развитие, като неусетно засяга кръвоносните съдове.

Въпрос на живот и смърт

Решаващият фактор, който може да поддържа вярата в собствените сили, е пренебрежителното отношение към провала. Житейските ситуации не трябва да се възприемат като въпрос на живот и смърт и човек трябва да бъде по-спокоен за малките разочарования - тогава няма да пострада нито физическото, нито психическото здраве

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com