Скрийте бръчките: Лесен трик за гримиране на вежди, за да изглеждате по-млади

19004
Скрийте бръчките: Лесен трик за гримиране на вежди, за да изглеждате по-млади
Снимка: iStock

Тенденциите в оформянето на веждите се променят непрекъснато през изминалите 100 години. Първоначално жените предпочитали тънки, силно извити вежди, но съвременната мода диктува нови правила - възможно най-естествени и плътни. За тези, които нямат такива вежди, гримьорите съветват да разгледат по-отблизо един прост лайфхак, с който ще успеете да ги „запълните“ и да им придадете красива форма. Както отбелязва Невена Томич, този трик ще отклони вниманието от бръчките и ще направи лицето визуално по-младо.

Гримьорът призна, че уловката се крие в гела за вежди – задължително трябва да е с микрофибри. „Като добавите обем към веждите си, вие премахвате пачия крак или бръчките в областта на челото/очите. Има много техники за постигане на плътни вежди“, каза Томич.

Говорейки за нейната "характерна техника", гримьорът обясни, че микрофибрите в гела за вежди са прикрепени към косъмчетата, поради което те стават по-обемни и плътни. В същото време Томик препоръча да изберете водоустойчив гел, който ще издържи до вечерта при всяко време без никакви проблеми.

7 факта за веждите, които не всички знаят

Преди да нанесете продукта, е важно да почистите старателно веждите, за да се отървете от мазнините и праха. След това можете да нанесете тоник, който ще подготви веждите за грим. За да ги оформи, гримьорът използва специална четка, с която разресва косъмчетата в посока нагоре. Невена препоръчва "да се обърне внимание на извивката", която трябва да се постигне.

Четвъртата стъпка е нанасянето на тониращ гел с микрофибри. Можете да завършите грима, като поставите хайлайтър под веждата, който ще озари тази зона, ще направи кожата на очите по-тонизирана и погледа открит.

Гримьорът и собственик на бранд, Сара Амелия Фог, нарича веждите една от най- противоречивите черти на лицето, тъй като те променят формата си с времето. Експертът разказа за най-честите грешки в грижата за веждите, които могат да ви състарят.

Защо имаме вежди?

Избягвайте пинсети

Според гримьора може да се използва само за скубане на косъмчета на моста на носа. Ако скубете косъмчетата с пинсети под веждата, това може да навреди. Не се знае колко време ще трябва на космите да поникнат отново. В някои случаи те могат да спрат да растат.

„След като започнете да използвате пинсети, няма връщане назад. Ако искате да премахнете няколко косъмчета от веждите си, бих препоръчала да се свържете с професионалист, за да разберете как да постъпите", казва Сара.

Не носете твърде много грим

Това може да бъде основа, молив за вежди или очна линия. Поставянето на твърде много грим е често срещана грешка. В резултат на това ще изглеждате по-стари.

„Веждите ни увисват с възрастта. Така че, ако искате дефинирана форма, не добавяйте твърде много цвят към върха на веждите си или лицето ви ще бъде издължено“, казва Сара.

Започнете да се гримирате от опашката на веждата и след това запълнете средата с цвят. Това ще ви помогне да поддържате естествената форма на веждите си, с плътност и ще избегнете нанасянето на прекалено много грим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com