Сладко за стройна фигура -  Да! Разбира се, че може!

24114
Сладко за стройна фигура -  Да! Разбира се, че може!
Снимка: iStock

Ако изведнъж ви се прииска нещо сладко, хапнете ябълка или банан”, съветват дамски онлайн списания в статии за диета. Но тук точно ви се иска нещо друго, например парче шоколад или торта.

Много често жените са изправени пред такъв избор: добра фигура или удоволствието от любимите си лакомства.

„Искам да ям сладко и да запазя слаба талията си“

Знаете ли всичко за сладките десерти?

Десерти - истината

През есента и особено през зимата консумираме много повече сладкиши, отколкото през лятото и пролетта. Факт е, че най-различни вкуснотии заместват слънцето и топлината, които за нас стават все по-малко. Когато навън се стъмни доста по-рано, настроението ни се разваля от липсата на дневна слънчева светлина и търсим компенсатор. Такъв, уви, намираме, като разопаковаме добре познатата ни ярка и много шумоляща опаковка. Наред с това ароматите на ванилия, шоколад и ядки успокояват нервната система и помагат за релаксация. Обратно на това, диета, в която липсват мазнини и протеини, води до лошо настроение и дори до депресия. И така, се обяснява израза: „Тя е така ядосана, защото е гладна”.

Внимание - Какво може и какво не може да заменяме!

Основният принцип на правилното използване на деликатеси е, че ги заменяме, без да ги изоставяме. И така, сменяме захарта с мед, бял и млечен шоколад (първите два вида са много калорични) за черен, сладкиши за блатове и мармалад. Най-опасното за фигурата ни е захарта в комбинация с мазнини. Ето, защо трябва да внимавате с мазните кремове (в торти и пухкави сладкиши) и сладките, приготвени в голяма порция масло (например някои маслени сладки).

Хем вкусно, хем полезно!

Да, сладкишите са добри. Всъщност в мармалада и конфитюрът има вещество като агар-агар - продукт от водорасли. Това означава, че благодарение на съдържанието на йод, почитателите на сладкото ще имат красива здрава коса и здрави нокти. В шоколада и сладките се съдържат така наречените „бързи въглехидрати“, които наистина бързо се усвояват и дават енергия и сила на тялото. В допълнение, черният шоколад има положителен ефект, върху работата на сърцето. Той подобрява кръвообращението, а също така съдържа желязо, витамин Е и калий.

Кое е позволено и кое забранено!

1. Зеленият чай е напитка, която е полезна не само за здравето, но и за теглото. Тя ускорява метаболизма и подобрява процеса на храносмилане. Ето, защо я пийте със сладкиши, но опитайте без захар.

2. Гответе сладкиши с цитрусови плодове – портокали, мандарини или киви. Те са не само с ниско съдържание на калории, но и много здравословни, поради съдържанието на витамин С.

3. Жадувате за нещо сладко в момента? Яжте, но хапнете малко. По-добре е, отколкото като отпуснете „юздите“ да изядете цялата кутия шоколадови бонбони наведнъж.

4. Всички рецепти са калорични, затова не се увличайте! Похапването на една малка порция веднъж на ден е достатъчно, при условие че другата ви храна ще е диетична и здравословна. Обърнете внимание на рецептите за десерти и няма да ви се налага да избирате между красота и деликатеси. Нека, всички те съдържат минимум калории.

Лесни рецепти

1. Пудинг от сливи

Въпреки, че като дете не сте харесвали каша с грис, сега ще ви помогне. Пригответе обикновена каша от грис във вода. Сега сварете сините сливи до омекване, отстранете костилките от тях и нарежете на ситно.

Втората стъпка е да вземете сурово яйце и да отделите жълтъка от белтъка. Смесете жълтъка със сини сливи и добавете всичко към гриса. Белтъкът трябва да се разбие, като се добави захар, докато стане пяна и след това се поставя към сместа с грис.

Стъпка трета - вземете форма за печене, намажете я с олио и прехвърлете сместа във форма и в предварително загрята фурна. Когато пудингът е готов, сложете го, върху чиния, оставете да изстине и украсете с тънко нарязани мандарини или банани. Разбира се, отгоре може да полеете с бита сметана или сладък сос, но това са допълнителни калории.

И така пудингът от грис от сини сливи съдържа само 150 калории на порция.

2. Печени банани

Този десерт се приготвя много бързо! За целта отстранете кожата от бананите и нарежете наполовина. Сега ги поставете с разрязаната страна надолу в чиния, която може да се постави в микровълновата, и намажете отгоре със сладко. Сега вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците, а белтъците разбийте до пяна, като към тях добавите захар и малко лимонов сок. Тази пяна трябва да се постави върху бананите и да се пече в микровълновата фурна за около 2 минути.

Здравословен меден сладкиш без захар

Продукти: 3 яйца мед 150 г олио 5 с. л. сода 1 ч. л. смлени бадеми 1 шепа канела 1 ч.л. бакпулевр 1 ч. л. брашно 2 ч. ч.  ...

Тук имаме 145 калории на порция.

За приготвяне на една порция имате нужда от: 2 банана, 20 грама захар, 2 яйца, 20 грама сладко.

3. Ябълки в желе

Почистете ябълките от кората и сърцевината. Нарежете ги на малки филийки и сварете за няколко минути във вряща вода (първо трябва да добавите захар към водата). Сега извадете ябълките и ги оставяме да изстинат, след което ги поставете в купички.

Време е за приготвяне на желето. За да направите това, сварете желатина, както обикновено, но добавете сок от сладко към него (изберете според вкуса си - малина, портокал, касис). И така, желето е готово и с него пълните ябълките, а отгоре слагате сини сливи или ядки и го поставяте в хладилника.

Това плодово ястие съдържа 180 калории на порция.

Най-любимият сладкиш с извара и сметана на цялото семейство!

Какво ви е нужно? 500 г сладка извара 250 г заквасена сметана  250 г кисело мляко 4 големи яйца 200 г захар 100 г грис Какв...

За приготвяне на този десерт са ви нужни: 3 големи ябълки; 100 грама сини сливи; 0,5 чаша сок от сладко; желатин и захар на вкус.

4. Портокалово суфле

Взимаме портокали с дебела кожа и отрязваме върховете от тях. Изстискваме сока от един портокал. Сега трябва да разтопим маслото и да го смесим с брашно. Към това добавяме кора, портокалов сок и захар. Варим малко тази смес, докато се сгъсти, като разбъркваме и оставяме да изстине. Междувременно разбиваме белтъците и добавяме към студения сок. Сега да се върнем към портокалите: увийте ги във фолио и изсипете готовия сос вътре. Последната стъпка е да ги поставите в загрята предварително фурна за 20 минути.

Ястието има 300 калории на порция.

Списъкът на продуктите е: 5 портокала, 40 грама брашно, 40 грама масло, 50 грама захар, 3 белтъка.

Да ви е сладко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com