Сложете стотинка във фризера, когато отидете на почивка! Вижте защо

13663
Сложете стотинка във фризера, когато отидете на почивка! Вижте защо
Снимка: info9srinivas / Pixabay

Ако планирате ваканция, първото ви голямо притеснение е свързано с дома ви – кой ще полива цветята, как да опазите ценностите си. Ето няколко добри идеи, които могат да ви спестят притесненията и притесненията ви и да направят почивката ви пълноценна.

Монета в хладилника

Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

Може да звучи абсурдно, но всъщност има много ползи от поставянето на дрехите ви във фризера, особено когато става въпрос за определени...

Когато отидете на почивка за няколко дни и в хладилника  ви има месо или замразени зеленчуци, замразете там чаша вода и поставете монета върху леда. Когато се върнете, проверете за промени в позицията ѝ. Ако падне на дъното на чашата, захранването ще бъде прекъснато, когато ви няма и храната в хладилника вероятно ще се развали. Когато няма ток няколко часа, всичко в хладилника ще се размрази. Освен ако нямате ново поколение фризер, можете да поддържате температурата в рамките на 24 часа след изключване на захранването.

Но падането на монетата на дъното на чашата определено показва дали температурата се е променила. Ето защо техниката с монети е много полезна.

Защита от крадци

Повечето крадци вече не претърсват къщите. Те имат подръка мини металдетектор или приспособление, което може да открие къде има пари - всъщност разчита холограмата на банкнотата. Някои специалисти дори препоръчват да поставите бижуто във фолио и да го приберете в хладилника. Крадецът няма да се досети да провери там, когато търси скъпи вещи.

Защо опитните домакини слагат лука във фризера?

Лукът се използва за приготвянето на голяма част от ястията, които ежедневно консумираме. Невъзможно е да си представим салата или люб...

Друг подобен трик за да скриете бижутата и парите си е, като ги сложите под изкуствено цвете или между две саксии, поставени една в друга, а в кухината между тях да сложите фолио или непромокаем плик с вашите ценности. Никой не би се сетил да провери там.

Грижа за цветята

Стар вестник или камъчета ще задържат растенията ви с влага в саксията. Ако заминавате за повече от няколко дни, рискувате вашите цветя да изсъхнат от липса на вода и поливане. За избягване на тяхното увяхване може да намачкате стари вестници, да ги намокрите добре и да ги поставите под саксиите. Друга хитрост са камъчета, като ги сложите в тава и залеете отгоре с вода и върху тях да поставите саксиите. Растенията ще пият вода от камъчетата и ще могат да издържат без да увехнат поне седмица.

Не обявявайте местоположение в социални мрежи

За какво още можем да използваме фризера

Камерата и фризерът като част от нашия хладилник често се използват за замразяването на различни храни. Но може би не знаем, че има и д...

Не бива да отбелязвате в социалните мрежи вашето местоположение на почивка. Ако се отбележите от различни хотели, курорти и места извън вашия дом, това е много рисковани, защото не знаете кой може да се възползва от тази информация. Според много от полицаите, крадците прибягват именно до нея, за да са сигурни че е чисто и може да извършат своето престъпление да ограбят дома ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com