Снежна кралица: 7 ритуала за красота от скандинавските жени

1014
Снежна кралица: 7 ритуала за красота от скандинавските жени
Снимка: iStock

Бяла кожа, кристално сини очи, слънчево руси коси… Скандинавските жени привличат вниманието където и да отидат със своята красота. Независимо от възрастта си, те винаги изглеждат поддържани и класни. Но как го правят?

Ето 7 трика за красота, които скандинавските жени използват всеки ден. 

Хидратацията е от първостепенно значение

Както вече казахме, зимата в скандинавските страни е сурова, като често достига до -30 градуса. При това време кожата ви се нуждае особено от хидратация, за да поддържа нивата на влага вътре и навън. 

Ето няколко съвета от шведски експерт по красота:

В студеното време използвайте хидрофилно масло вместо мицеларна вода - то почиства и овлажнява кожата в дълбочина.  

Използвайте всички средства. През зимата не е необходимо да избирате между два продукта - нанасяйте едновременно тонер, серум и дневен крем. По този начин кожата ще получи цялостна хидратация.

Яжте това, ако искате да имате здрава и сияйна кожа

Не забравяйте и за маските. Експертът препоръчва да прилагате маски от плат 2 пъти седмично и да ги съхранявате в хладилника, така че да тонизират кожата и да премахнат отоците. Много хора смятат, че маските от плат са безполезни - но това не е вярно (те просто имат кумулативен ефект). 

Защита от слънцето 

Слънцето винаги влияе на кожата ни - дори когато е скрито зад облаци, снеговалеж или мъгла. Затова е необходимо да предпазвате кожата дори от неагресивните слънчеви лъчи - за целта е подходящ дневен крем със spf 15. Между другото, шведският модел Елза Хоск споделя, че нанася дневен крем със spf 15 върху кожата на лицето и шията всеки път, когато излиза от къщи. 

Натурални съставки

Скандинавските жени вярват, че земята винаги дава на човек това, от което се нуждае през определен сезон. Ето защо те обичат козметика, която съдържа естествени съставки от скандинавските страни. Те включват: 

Ледникова вода. Ледената вода е наситена с кислород, почиства кожата в дълбочина и я овлажнява. Скандинавките използват мицеларна вода, вода за измиване на лицето и шампоан с разтопена ледникова вода. 

Дива къпина. Това зрънце съдържа витамини А, В, Е, калий, магнезий и омега-3 и 6, а в една къпина има 4 пъти повече витамин С, отколкото в цял портокал. Този витамин е много полезен за кожата - той е отговорен за нейната младост и сияйност. Скандинавките използват серуми, кремове и тонери с къпини. 

Чисти омега масла. Жителите на скандинавските страни боготворят рибата заради високото ѝ съдържание на витамини и здравословни мазнини. Затова те не само я консумират, но и добавят рибено масло в козметиката - то може да бъде включено във всеки продукт от шампоан до крем за очи. Между другото, чистото омега масло не трябва да е жълто, а прозрачно. 

10-те най-добри храни за здрава кожа

Красотата не е само козметика

Шведският експерт по красота Ингер Елен казва:

"Ние имаме много холистичен подход към красотата. Стремим се да намерим баланс във всички важни аспекти на здравето: какво да ядем, как да спортуваме, какво да слагаме на кожата си и как да живеем най-щастливия си живот."

Тя препоръчва:

  • Разхождайте се на чист въздух всеки ден 
  • Яжте здравословна храна - предимно риба и зеленчуци
  • Тренирайте редовно
  • Ледена вода

Шведският модел Карин Агстам споделя, че започва сутринта си с измиване на лицето с много студена вода . Но нейният "леден" ритуал не се ограничава само до лицето:

"Всеки душ завършвам с няколко секунди ледена вода. Студеното плуване е древна техника, наречена хидротерапия, и действа на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система като бутон за рестартиране, почти като терапевтичен сеанс или лимфен масаж. То премахва всякаква нервност или безпокойство и ме подготвя за страхотен ден".

Минимален грим

Скандинавките вярват, че най-доброто средство за красота на лицето е многоетапната грижа, а не козметиката. Обичайният вариант за тях е леко оцветени устни и спирала за мигли. Между другото, те са сигурни, че в студеното време не е необходимо да се използва фон дьо тен - ако кожата е добре хидратирана, тогава е достатъчен флуид или BB крем. 

Грижа за скалпа

Експертът по красота Ингер Елен споделя:

"Това е област от кожата, която често се пренебрегва, но здравият скалп е най-добрата основа за прекрасна коса." 

Като се има предвид, че скалпът е изправен пред същите климатични и екологични проблеми (като дехидратация, чувствителност, омазняване и раздразнение), думите на експерта имат смисъл. Скрабовете и пилингите, шампоаните с натурални съставки и масажната четка за измиване на косата ще ви помогнат за цялостното почистване на скалпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Цветето, което всеки трябва да има в дома си за Великден - то носи щастие и късмет

Зодиите, които нямат филтър на устата си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно