Сода за хляб и морска сол помагат при напукани пети

34480
Сода за хляб и морска сол помагат при напукани пети
Снимка: iStock

Кожата на краката изисква специални грижи, тъй като е по-дебела и много по-податлива на кератоза и напукване, което може да доведе до появата на болезнени рани и дори бактериални инфекции. Какво да направите, за да предотвратите това?

Открийте домашни средства за лечение на напукани пети със сода за хляб или морска сол. И двете съставки имат едни и същи свойства с това си приложение и се използват по един и същи начин в борбата срещу напуканите пети.

Сода за напукани пети - как действа?

Проблемът с твърдия, мазолест епидермис по кожата на краката е много често срещан. Засилва се особено след зимата, когато носим не много ефирни обувки, както и когато ходим много или използваме пемза за крака, за да се отървем бързо от проблема. 

Ефективни домашни средства срещу напукани пети

Домашните средства за лечение на напукани пети могат да помогнат при този често срещан и много досаден проблем. Напуканите пети изглежд...

Механичното и интензивно протриване на кератинизирания епидермис от стъпалата само първоначално дава ефект на гладка и мека кожа. 

За съжаление, бързо ще разберем, че кожата на тези места отново ще се втвърди и уплътни. Ще постигнем добри резултати, като използваме по-малко драстични методи, но редовно. 

Прекомерната суха кожа може да се появи и при ендокринни заболявания или при развитие на диабет, при които могат да се появят рани и язви, което трябва да се консултира с лекар. 

Въпреки това, основната причина за прекомерна грапавост и напукване на петите е сухота, липса на еластичност и недостатъчно смазване и подхранване на кожата на петите ежедневно. Благодарение на алкалната си природа, содата омекотява твърдия епидермис и помага за премахване на мазоли и мъртви клетки, също така почиства и леко изсветлява.

Сода бикарбонат или морска сол срещу груби пети - как се прилага?

Съвети, които ще облекчат напуканата кожа по ръцете и ходилата

На първо време е важно да разберете появата на напукването. За да направите това, можете да се консултирате с дерматолог или педиатър. ...

Използвайки сода за хляб или морска сол, ще забележите ефекта почти веднага, а редовните процедури на всеки няколко дни или веднъж седмично ще правят краката ви добре поддържани и гладки. Има няколко начина за използване на сода за хляб, които са профилактични, но също така помагат, когато вече са се появили пукнатини. 

Можем да си направим пилинг с някой от двата продукта, да го разтрием върху краката и да го оставим за момент да омекне. Две супени лъжици сода за хляб трябва да се смесят с една супена лъжица вода, за да се получи консистенция на гъста паста. Втрийте получената паста върху краката, оставете я за няколко минути и я измийте. Кожата, омекотена по този начин, трябва внимателно да се избърше с пемза. След това подсушете краката си и нанесете овлажняващ крем. 

Преди пилинг можете да накиснете краката си в топла вода за около 5 минути, което ще подобри ефекта на содата за хляб.

Накисване във вода с добавка на сода

Друг начин да се отървете от мазолиния епидермис е да накиснете краката си в малко количество топла вода с добавка на 2 супени лъжици сода бикарбонат. Такава "вана" трябва да продължи 5-10 минути. След изсушаване на краката е най-добре да използвате овлажняващ крем или крем с урея за допълнително омекотяване и еластичност на епидермиса. За да комбинирате работата с удоволствието, можете да добавите и няколко капки чай или масло от лавандула във водата, което ще ви позволи да се отпуснете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо котката ви тъпче с лапи: 3 причини, които ще ви изненадат

8 известни израза, чието значение разбираме погрешно

Това кафе енергизира, няма кофеин и премахва чувството за глад

5 закона на Вселената, които ще ви помогнат да привлечете богат съпруг

Царят на витамин Ц - полезен за имунитета, здравото сърце и вечната младост

Храните, които повишават либидото

7 шокиращи факта за живота на балерините, за които не се говори често

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Кога е най-добре да се пие черен чай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com