Световноизвестните мистерии, които наскоро бяха разкрити

156219
Световноизвестните мистерии, които наскоро бяха разкрити

Независимо колко напред е стигнало човечеството в научно и технологично отношение, все още има въпроси, на които не можем да си отговорим. От природни феномени до странни изчезвания, от неразрешени убийства до чудеса – някои мистерии обсебват целия свят. В последните години обаче имаше няколко значими разкрития, които дават яснота за едни от най-известните загадки в историята. Ето кои са:

Смъртта на Ричард III

Снежен човек е бил забелязан в Англия

Вярвате ли в чудовището от Лох Нес, Голямата стъпка и... Снежния човек? Ако не вярвате, то отново ще разбудим любопитството ви с новина...

Този британски владетел е живял от 1452 до 1485, но е управлявал само две години. Той е и последният крал, загинал на бойното поле. Присъства по различни начини в английската литература и изкуство, но мястото на смъртта му винаги е било мистерия. Преди две години обаче археолози откриха останки под паркинг в Лестър. Доказано бе, че са именно на крал Ричард и че той е загинал от множество удари по главата.

Бермудският триъгълник

Още от дните на Христофор Колумб Бермудският триъгълник се смята за опасно място. Там компасите започвали да се държат странно, а плавателните съдове изчезвали безследно. През години са се появявали множество теории, най-популярните, сред които – че са замесени извънземни и че правителствата правят нерегламентирани ядрени експерименти. Последните проучвания обаче показват, че инцидентите в Бермудският триъгълник не са повече като брой, отколкото на други места в открито море и че подобни проблеми с компасите се случват не само там.

Принцеса Анастасия

На Земята ще останем само 144 хил.

Висш разум е решил да направи експеримент и е създал човечеството, което е пред голямо изпитание. Тази теза разви Тодор Великов в ефир...

Историята на кралското семейство Романови (на снимката) е и трагична, и мистериозна. След екзекуцията им на 16 срещу 17 юни 1918 г., останките на всички членове са открити ... освен на принцеса Анастасия Николаевна. Съществуват хиляди спекулации за това какво би могло да се е случило с нея. Според една от тях Анастасия дори е дошла да живее в България. През 1991 г. на лобното място на Романови бяха открити нови останки. Тогавашните технологии не позволиха тяхното обстойно изследване. През 2008 г. обаче те бяха разгледани с най-модерните технически средства и бе доказано, че са именно на Анастасия. Така принцесата най-сетне намери покой.

Амелия Еърхарт

През 30-те години на миналия век Амелия Еърхарт е била смятана за най-амбициозния и успешен пилот. През 1936 г. обаче изчезва безследно след един последен сигнал по радиото. Говорело се е, че е била заловена от японците, че американското правителство я е скрило или че живее на самотен остров. Съвсем наскоро обаче – през октомври 2014 г. - чрез модерни технологии бяха открити стари самолетни останки близо до мястото, където се смята, че е изчезнала. През 1940 г. точно на същото място са били намерени човешки останки с неизяснен произход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com