Съвети от експерти: Как да ограничим алкохола?

12964
Съвети от експерти: Как да ограничим алкохола?
Снимка: iStock

Все по-често размишлявате върху пиенето си и установявате, че може да имате проблем с алкохола? Искате да намалите консумацията на алкохол, но не знаете откъде да започнете? Дори малките промени могат да донесат осезаеми ползи.

Ето 7 полезни съвета от специалисти, как да спрете навреме и да ограничите консумацията на алкохол.

1. Определете целта си и си водете „дневник за пиене“

Решете колко алкохол искате да пиете - Определете броя на дните, които ще пиете и максималното количество алкохол, което консумирате по това време. Колкото по-малко дни изберете, толкова по-добре за вашето здраве.

Защо не може да пиете алкохол, докато приемате лекарства?

Мнозина са чели листовките в опаковките на лекарства, че таблетките не трябва да се „смесват“ с напитки, съдържащи алкохол....

Записването на количеството, честотата и причините за употреба на алкохол ще ви помогне да разберете индивидуалния си модел на пиене. Благодарение на това вие също ще можете да определите какво трябва да промените в него.

2. Не бързайте

Забавете темпото: пийте не повече от едно питие на час, а след всяка алкохолна напитка трябва да пиете без-алкохолно питие. И запомнете - не е нужно да пиете всеки „рунд“. Ограничете се само до онези напитки, които наистина обичате да пиете и се откажете от тези, които бихте искали да пиете, „защото са алкохол“.

3. Опитайте се да пиете слабоалкохолни или безалкохолни напитки

Безалкохолните бири, сайдери и вина не са имали добър вкус в миналото. За щастие техният вкус и качество са се подобрили достатъчно, за да спечелят състезания с алкохолните си колеги. В магазините има дори секции с ниски и безалкохолни напитки.

Ако спрем алкохола за месец, с нас ще се случат тези 7 промени

Хубаво е ако не сте започнали да се ограничавате от алкохола да го направите, за да пречистите организма си и да дадете малка почивка н...

4. Не е срамно да кажеш "не, благодаря"

Не всички хора пият. Въз основа на последните статистически данни на СЗО дори може да се каже, че почти половината от населението на света не пие: 2,5 милиарда души (44,5%) никога през живота си не са пили алкохол! Хората, които смятат, че упражняването на силно влияние е добре, трябва да се чувстват погрешни!

Ако не можете да кажете „не, благодаря“ убедително, практикувайте. Освен това не забравяйте, че колкото по-рано откажете, толкова по-малко е вероятно да се предадете. Когато се колебаете, имате време да измисляте извинения да не пиете.

5. Яжте преди и докато пиете

Никога не пийте на празен стомах. Преди да посегнете към алкохола, не забравяйте да ядете храна. Това ще забави усвояването на алкохола в кръвта. Също така, опитайте се да ядете, докато пиете алкохол.

Абсурдни теории, в които вярват любителите на алкохолните напитки

Когато консумираме алкохол, не можем да знаем как точно ще се отрази той на организма ни. Има ли обаче връзка между това какъв алкохол ...

6. Намерете алтернативи

Опитайте се да запълните свободното си време с нови, здравословни дейности. Търсете страст. Запознайте се с нови хора или се свържете отново с тези, които сте забравили. Ако алкохолът ви помага в социални ситуации, регулира настроението ви и го пиете, за да се справите с проблемите си, потърсете други алтернативи. Безцелното "наливане" няма да реши проблемите ви, напротив!

7. Помолете за помощ

Ако смятате, че пиенето ви излиза извън контрол въпреки стъпките, които сте предприели, не се срамувайте да помолите за помощ. Много хора използват този вид подкрепа.

Можете да се свържете с най-близката клиника за лечение на зависимости и съвместни пристрастявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Фина пролетна билка с интересни ползи за организма

Зодиите, които имат невероятни умения да флиртуват

Кога се празнува Летен Никулден?

Защо котката ви тъпче с лапи: 3 причини, които ще ви изненадат

8 известни израза, чието значение разбираме погрешно

Това кафе енергизира, няма кофеин и премахва чувството за глад

5 закона на Вселената, които ще ви помогнат да привлечете богат съпруг

Царят на витамин Ц - полезен за имунитета, здравото сърце и вечната младост

Храните, които повишават либидото

7 шокиращи факта за живота на балерините, за които не се говори често

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...