Съвети за красива коса след горещото лято

8093
Съвети за красива коса след горещото лято
Снимка: iStock/Guliver

Горещото слънце и солената морска вода са сред факторите, които могат да доставят не само наслада от дългоочакваната лятна ваканция. Обратната страна на монетата е травмиращ, изсушаващ ефект върху тялото. Разбира се, първото нещо, което трябва да направите, е косата и кожата. Колко позната е ситуацията, когато тялото е пълно със сили и енергия, но образът в огледалото по някаква причина не предизвиква положителни емоции! Потъмнял нюанс на косата, разцепени краища и повишена чупливост често създават доста тъжна картина. В такава ситуация най -важното е да изберете най -ефективния и нежен начин за възстановяване на косата след лятото. За щастие, модерен набор от продукти за грижа ви позволява да избирате козметика, като вземете предвид индивидуалните характеристики и степента на увреждане на косата.

Правилна грижа за косата след лятото

Как да не изсушим прясно боядисаната си коса?

Боядисването на косата е винаги свързано с определен вид химическа реакция, за да може косъмът да поеме боята и да промени собствения с...

Грижата за косата след лятото може да бъде поверена на професионалисти - свържете се с козметичен салон. Салонните процедури обаче често отнемат време и не винаги са достъпни. Методичните и редовните грижи у дома ще бъдат еднакво ефективни

Най -важните препоръки за правилното възстановяване на косата след лятото са следните:

Най-ефективното средство за увредена коса са концентрираните витаминни и протеинови комплекси. Прилагането им е отличен „старт“ на програмата за възстановяване след летния сезон. Преди такова начало е препоръчително да използвате специален шампоан за дълбоко почистване веднъж седмично. Това ще помогне напълно да се отстранят всички частици сол и прах, които могат да продължат да бъдат травматични. Един от най -добрите варианти за такава медицинска козметика е подхранващ концентрат с етерични масла от фитополеин.

Нанесете маски върху косата и скалпа, които имат овлажняващ и подхранващ ефект. Например, маската за интензивно възстановяване с фитокератин. Честотата на използване на маската зависи от състоянието на косата: 1 или 2 пъти седмично.

Само така можете да си гарантирате прекрасна коса

Правилно подбраните шампоани и балсами ще помогнат за предотвратяване на сухота и накъсване на косата. Всяко момиче поне веднъж в живо...

Отделно трябва да се погрижите за съветите. Използвайте специални масла и серуми, за да направите краищата на косата си гладки и блестящи. Отлично лекарство е серум от серията фитокератин на базата на уникален липиден комплекс. Ако имате дълга коса, струва си да я скъсите малко след края на летния сезон, което ще помогне за ускоряване на процеса на възстановяване, тъй като тялото не трябва да харчи "енергия" за възстановяване на най -сухите зони.

Използвайте ревитализиращи шампоани и балсами за ежедневна грижа. 

Не е необходимо да възстановявате цвета с боя веднага след пристигането си от морето. Вече сухата коса може да стане още по -плачевна. Струва си да закупите предварително шампоан за оцветяване, с който можете бързо да върнете желания цвят на косата си без допълнително нараняване на нейната структура.

Придържайки се към тези прости правила, можете бързо и лесно да възстановите мекотата и красотата на косата си. При редовна употреба на специална козметика, нежна грижа и здравословен начин на живот, косата може да бъде напълно възстановена само за 2-3 седмици. Качествената домашна грижа, съчетана със салонни процедури и превантивни мерки, е ключът към зашеметяващия външен вид, независимо от сезона!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com