Съветите за красота от баба, които работят и днес

10198
Съветите за красота от баба, които работят и днес
Снимка: iStock/Guliver

Козметичната индустрия непрекъснато се развива, става все по-смела и иновативна. Кремовете едновременно преобразяват нашия тен, подхранвяйки кожата ни, предпазвайки  я от силните слънчеви лъчи, запълвайки петна и прикривайки бръчки. Червилото остава без да се размаже на нашите устни с часове и какво ли още не. Не можете да им устоите. И изобщо не ни интересува как баба ни се е занимавала с начина на разкрасяване през миналия век. Всъщност тя има на какво да ни научи.

Миглите

За по-плътни мигли можете да използвате най-обикновената спирала. Нанесете слой върху миглите на горния клепач. Потопете пръстите си в пудрата и нежно нанесете върху основата на миглите си. Нанесете отново спиралата за добро покритие. Не извивайте миглите си прекалено. Можете да си го позволите само веднъж в седмицата. Колкото по-малко ги третирате, толкова по-добре.

Лицето

Как да спасим красотата от махмурлука

За съжаление махмурлукът е присъщ страничен ефект от консумацията на алкохол. Главоболие, жажда, тревожност, фотофобия и свръхчувствите...

„Не си мийте лицето!“ Вероятно все някога сте чували този съвет. Разтрийте кожата с дланта си, със или без сапун. Използвайте почистващ лосион, след което напръскайте със студена вода вашето лице. Не бършете с кърпа. Попийте леко.

Под клепачите да няма нищо

Когато имате торбички и тъмни кръгове, без грим е почти невъзможно да се справите, но ако не се налага, не натискайте много тази деликатна зона. Няма нужда да слагате там фон дьо тен или пудра. Колкото по-малко дразнене имате върху кожата под очите ви, толкова по-малко има шанс за образуване на бръчки в тази зона, с напредването на възрастта.

Очна линия  Да, опъване на клепачите – Не

Докато нашата кожа е млада е доста еластична. С течение на времето това драстично се променя. Не опъвайте клепачите си твърде силно, когато използвате очната линия, за да изглеждат добре по-дълго.

Откриха връзка между привлекателността на лицето и имунитета

Въпросът, защо някои лица изглеждат по-привлекателни от други, занимава учени от различни специалности. Това отчасти се дължи на нормит...

Зехтинът и вазелинът

Зехтинът и вазелинът присъстват в повечето козметични продукти от времето на бабите ни, дори и до днес. Използвайте ги в естествения им вид, точно като баба си преди няколко години. Нанесете зехтин директно върху кожата и разтрийте. Противно на това, което може да очаквате, кожата остава гладка и мека, без да се омазнява. Чудесно е за напукани устни, за груби ръце.

За красива фигура

За да поддържат хармония или корекция на теглото си, нашите баби са използвали прости природни рецепти, не прибягват до строги диети. Някои рецепти остават актуални и до днес, те ще помогнат да за ускорението на метаболизма, да се отървете от отока и да изхвърлите излишната вода от тялото.

Една от тези тайни на хармонията е отвара от специална билкова колекция, която трябва да се пие сутрин на празен стомах. За да приготвите прекрасен чай, ще ви трябват следните компоненти: 3 супени лъжици. л. кора от зърнастец, 3 с.л. л. кориандър, 1 с.л. л. корен от женско биле гол, 4 с.л. л листа от сено, 2 супени лъжици. л. билки планински пипер, 2 с.л. л. билки трицветна теменужка, 2 с.л. л. листа от мечо грозде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com