Тайните на перфектния тен

1096
Тайните на перфектния тен
Снимка: iStock/Guliver

Светът на красотата непрекъснато диктува нови стандарти. Ако дълго време изключително яркият, акцентен грим беше актуален, сега е напълно приемливо да носите тип “Нуд”, абсолютно невидим. В този случай кожата трябва да изглежда перфектно.

Сега в грима рядко виждате плътни тонални основи. Напластяването и контурирането се използват рядко, за да се създаде перфектната визия на снимката, но не и в ежедневието. Дори феновете на грима са по-склонни да използват BB или CC кремове, всеки в зависимост от желания резултат.

Хората с чувствителна кожа трябва да избират продукти, които включват пантенол, алантоин или екстракт от лайка, които ще успокоят кожата, ще намалят зачервяването и ще намалят хиперреактивността. Ако имате суха кожа, тогава потърсете глицерин, манитол или муцин от охлюв в състава на CC или BB крема - тези компоненти ще привлекат и задържат влагата в горните слоеве на дермата.

Трябва ли да мием лицето си със студена вода?

Избор на фон дьо тен за проблемна кожа

Хората с проблемна кожа могат да изберат продукти със салицил гликолова киселина, екстракт от чаено дърво, витамин С или натриев хиалуронат - те имат бактерицидни, овлажняващи и противовъзпалителни свойства.

Красивата кожа е невъзможна без дълбоко почистване на порите и ексфолиране на роговия слой на епидермиса. За решаването на този проблем са подходящи повърхностните пилинги. Можете да постигнете по-голям ефект, ако ги правите веднъж седмично в продължение на 5-7 седмици, а след това с поддържащи процедури веднъж на 2 седмици.

Съществува мит, че пилингът трябва да се направи точно преди нанасяне на грима и това ще помогне на основата да се разнесе по-добре и по-равномерно, но това не е вярно. След процедурата кожата ще бъде раздразнена. По-добре е да отложите тази грижа за вечерта.

Но маските за лице могат да се използват редовно и по всяко време на деня. Хидрогелните маски са на върха на популярността: в допълнение към ефекта на овлажняване и подхранване, те имат добър лимфодренажен ефект. За най-добри резултати е препоръчително да ги съхранявате в хладилник. Нанесете хладна маска сутрин и третирайте отгоре с гваш валяк.

Арганово масло за здрава кожа

Салонни процедури

Редовното използване на пилинги надеждно полира роговия слой, така че основата да се разнесе по-равномерно. През есента в козметичния кабинет могат да се направят различни дерматологични пилинги. Например, ретиноевият пилинг се е доказал в борбата с пигментацията, а също така има подчертан подмладяващ ефект.

Почистваща процедура газ-течност помага да се получи лице с "филтърен ефект": смес от серум със сгъстен газ, индивидуално подбран според типа и характеристиките на кожата, се нанася върху кожата под високо налягане. След една сесия кожата изглежда свежа. Процедурата е идеална за извършване преди важно събитие.

Друг фаворит в борбата за перфектна кожа е хидровакуумният пилинг, който покори Холивуд. Процедурата протича в няколко етапа: почистване, пилинг със специални дюзи, вакуумно почистване на порите и накрая нанасяне на серума. Такава грижа подобрява цялостното състояние на кожата и изравнява тена.

4 стъпки за сияйна кожа

Измийте всичко излишно

Каквато и основа да използвате, двустепенна система за почистване ще ви помогне да премахнете грима вечер: първо отмиваме грима с хидрофилно масло, след което използваме обичайния си почистващ препарат. След това можете да извършите обичайната вечерна грижа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между резене и копър?

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Ритуали за пари: кои не действат или могат да навредят - ако вярвате

Шанс да промените съдбата си: най-важните години от живота за всяка зодия

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно