Тайните рецепти с аспирин, които ще ви направят по-красиви

25439
Тайните рецепти с аспирин, които ще ви направят по-красиви
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че аспиринът е отлично средство в борбата със стареенето и запазването на кожата в добър вид? Той има безспорни ексфолиантни качества, които стесняват порите и почистват лицето от мъртвите кожни клетки. Не давайте излишни пари за скъпа козметика, преди да пробвате магическите свойства на аспирина! Но не забравяйте - аспиринът има и опасно свойство!

Акне

Смес от аспирин и малко лимонов сок ще ви помогне в борбата с акнето. Вземете две-три хапчета, натрошете ги и ги смесете с лимоновият сок. Получената смес я нанасяте върху пъпката и я оставяте да престои за две до три минути. Почистете и измийте добре! ВАЖНО: Не изпълнявайте тази процедура преди излагане на слънце!

Средства за лечение на акне, които наистина работят

Акнето е изключително неприятен козметичен дефект, който, когато е тежко изявен, нарушава качеството на живот, причинявайки липса на са...

Намалява белезите и кожните петна

Може да се изненадате, но аспиринът участва в съставките на много скъпи почистващи и избелващи кремове. Ако не вярвате може да проверите. Неговият състав включва мастноразтворима съставка, която е незаменим помощник в борбата с белезите. Преди да си купите най-новия и скъп продукт на пазара, пробвайте тази рецепта. Натрошете на прах седем хапчета аспирин и в подходящ съд смесете с 2-3 супени лъжици кисело мляко и една лъжица мед. След постигането на хомогенна смес, нанесете върху лицето и оставете маската да действа 10-15 минути. Почистете добре и веднага ще забележите резултата. Кожата ви ще засияе. След няколко процедури ще забележите подобрение и избеляване на белезите.

Предпазва от пърхот и връща блясъка

Преди да използвате шампоана, с който си измивате косата - стрийте две хапчета аспирин. Смесете с нормалното количество, което използвате и защитете скалпа си от пърхот и сърбеж. Тази рецепта пък ще ви помогне, ако искате да си върнете загубения блясък на косата. В една чаша вода разтворете осем смачкани таблетки аспирин. Нанесете върху косата и след 15 минути измийте с обилно количество вода. Моментално ще забележите резултата.

Как работят лепенките за пъпки и има ли смисъл от тях?

Акнето е болестно състояние на кожата, проява на себорея, появяващо се по време на пубертета (и затова още наричано „младежки п...

Тъмна кожа подмишниците

Често срещан проблем е по-тъмната кожа в областта на мишниците. Безобиден, но много смущаващ проблем, който измъчва мнозина. Той може да се реши много лесно с помощта на аспирина. В половин чаша вода разтворете две таблетки аспирин. Нанесете върху подмишниците и оставете за около час сместа да подейства. След няколко процедури ще забележите значително подобрение. Повтаряйте по веднъж на ден, докато постигнете желаният резултат.

Петна по дрехите от изпотяване

Изпотявате се и по дрехите ви има петна от пот? Ако прахът за пране не помага, то може да опитате с магическите свойства на аспирина. В канче с гореща вода разтворете 1-2 хапчета аспирин. Нанесете върху петната и оставете за 24 часа. Изперете дрехите на ръка с обикновен прах за пране и ще се удивите от крайния резултат!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com