Тези 4 натурални напитки ще ви помогнат да ОТСЛАБНЕТЕ

1601
Тези 4 натурални напитки ще ви помогнат да ОТСЛАБНЕТЕ
Снимка: iStock

Загубата на тегло може да бъде непосилна, ако метаболизмът ви е забавен! Казват, че бързият метаболизъм е ключът към отслабването. Той зависи най-вече от генетиката и се описва като механизъм за разграждане на храната и превръщането й в енергия. Въпреки че няма магическа отвара, която да промени метаболизма за една нощ, здравословните промени във вашата диета и начин на живот постепенно помагат за неговото засилване. Разнообразните цитрусови плодове и зеленчуци са известни със своята способност да ускоряват метаболизма. Добавени във вода те могат да направят чудеса. Ето 4 натурални напитки, които да опитате още днес и които ще забързат метаболизма ви веднага.

5-те правила за отслабване, които не трябва да се нарушават

Вода с ябълка и канела

Водата с канела и ябълки, е един вкусен и естествено здравословен начин да засилите метаболизма си. Ябълките са пълни с витамин С и други полезни фенолни съединения, известни като флавоноиди. Тази напитка хидратира правилно тялото ви, укрепва имунитета и намалява симптомите на лошо храносмилане. Добавете няколко резена мента, ябълка и пръчици канела в бутилка с вода и я оставете в хладилника за 30 минути. Извадете, отпийте и напълнете няколко пъти.

Чай от копър

Семената от копър, помагат за поддържане на храносмилателната ви система, като същевременно ускоряват метаболизма ви. Това е причината, поради която често се сервира като освежител за уста, тъй като не само придава на устата необходимия ментов вкус, но и подпомага храносмилането. Семената от копър съдържат силни и активни съединения на растенията и се борят с подуване на корема, запек и други храносмилателни проблеми. От друга страна, дава добър детокс на тялото ви, помага при загуба на тегло и подобрява функционирането на имунната система. За да приготвите този чай, вземете тенджера и добавете вода и една чаена лъжичка семена от копър в него и го оставете да заври. Добавете мед, за да подобрите вкуса.

Ако сте над 50 години, спазвайте тези 4 съвета за бързо отслабване

Вода с кимион, канела и лимон

Канелата е суперхрана, която е пълна с множество антиоксиданти. Канелата помага за увеличаване на термогенезата (способността на тялото да произвежда топлина) с 20 процента и намалява глада и апетита, като всичко това помага за свалянето на излишните килограми от тялото. Кимионът помага за подобряване на храносмилането, докато витамин С и пектинът, открити в лимона, помагат за детоксикацията на тялото. Сварете всички съставки заедно и отпийте сутрин за ефективни резултати.

Чиа, вода с лимон

Семената от чиа са пълни с фибри, омега-3, антиоксиданти, желязо и калций, които ограничават глада и помагат за изхвърлянето на токсините от тялото, като същевременно ускоряват загубата на тегло. Добавянето на няколко капки лимон повишава хранителния му профил, добавя вкус и подпомага засилването на метаболизма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com