Тези хора не качват килограми, защото следват тези 10 навика

45089
Тези хора не качват килограми, защото следват тези 10 навика
Снимка: iStock

За някои хора отслабването, както и поддържането на здравословно тегло е много трудна задача. Необходимо е да имате много силна мотивация и да изключите вредните си навици от начина си на хранене. Много резките диети също не са оптимален вариант, тъй като при доста голям процент от хората се появява т.нар. йо-йо ефект. 

По-добре се придържайте към максимата “с малки крачки към успеха”, тоест променете начина си на хранене и малко по - малко постигайте желания успех. Горе долу така процедират хората, които никога не напълняват - не се лишават от нищо, но и не прекаляват с вредните храни.
Ето кои 10 навика на хората, които не пълнеят може да използвате като мотивация за себе си.

1. Не се ограничават от нищо

Ако вие се ограничавате от определена храна само и само да не качите килограми, ще дойде момент, когато ще имате възможност да опитате от нея. Тогава нещата най - вероятно ще излязат от контрол и вие няма да можете да спрете да ядете от нея. Затова опитвайте от всичко, но в умерени количества.

2. Не следват графици

Хората, които не напълняват никога не робуват на графици относно храненията си или пък теглят и смятат калориите на всяка храна. Ключът не е в количеството, а в качеството и баланса.

3. Не попадат в капана на изкушението

8 НАВИКА, които трябва да започнете на 50, за да поддържате мозъка си активен до 80

Никога не е твърде късно и никога не е твърде рано да започнем да се грижим за най-важния ни орган – мозъка. Независимо на колко ...

Хората, които имат добра фигура никога не изпадат в паника само, защото са си позволили да хапнат един бонбон. Те си позволяват такива малки изкушения, но не често и не в големи количества. Все пак света не свършва с един изяден бонбон, нали така?

4. Пият достатъчно течности

За да работи организма ви нормално е нужно да имате добра хидратация. Приема на оптималното препоръчително количество вода за вас е много важен за вашето здраве и фигура.

5. Имат разнообразно меню

Лишаването на организма от необходимите му хранителни вещества е престъпление. Трябва да си осигурите разнообразно и полезно дневно меню, за да се радвате на красива фигура и здраво тяло.

3 прости навика, които спасяват черния дроб

Черният дроб е един от органите, които имат способността да се регенерират. т.е. да се самовъзстановяват. С други думи, той може бързо ...

6. Приемат тренировката като удоволствие

Когато тренирате и очаквате да имате ефекта, който желаете трябва тренировката да ви доставя удоволствие, а не да я правите, защото така трябва. Ако е необходимо подберете си упражненията, които ви харесват и действайте!

7. Хранят се цветно

Хората, които имат красива фигура се хранят с много разнообразни плодове и зеленчуци. Колкото повече от тях консумирате, толкова по - здравословно се храните. Освен това те ви даряват с много витамини и антиоксиданти и по - малко калории.

8. Не са фанатици на тема диети

Навиците, които ще ни отведат към ДЪЛГОЛЕТИЕ

Повечето от нас в края на старата и началото на новата година си поставят цели, които да изпълнят или навици, които да заличат или изгр...

Хората, които не пълнеят не спазват диети на всяка цена. Те се придържат към баланса в храненето. Ако спазвате строги диети в един момент ще ви омръзне от толкова лишения и в крайна сметка ще се върнете към старите си лоши навици.

9. Не се хранят светкавично бързо

Хората спазващи това правило знаят, че бързото хранене не води до нищо добро. Здравословното хранене е бавно и спокойно.

10. Доверяват се на фибрите

Плодовете, зеленчуците, както и пълнозърнестите храни са богати на фибри. Това ги прави по - засищащи, като освен това ви дават допълнително повече енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com