Тези храни ще направят детето ви отличен ученик

7657
Тези храни ще направят детето ви отличен ученик
Снимка: iStock/ Guliver

Лесно можете да „заредите“ мозъка си посредством правилно хранене.  Диетолози разказаха каква трябва да бъде идеалната закуска за един ученик, за да бъде обучението му наистина ефективно.

Децата трябва да се хранят добре

За да не бъде училищното образование обект на ожесточени спорове в семейството, за да могат децата лесно да решават задачите, поставени от учителите, те трябва да се хранят качествено. Менюто им трябва да съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, иначе трудно ще видят добри оценки.

Но родителите трябва да помнят, че е важно децата не само да закусват, обядват и вечерят, обилно и вкусно. Не по-малко важно е това, което детето трябва да яде в училище по време на междучасията.

Топ 5 най-здравословните закуски

Според диетолозите, само като получава здравословна храна, един ученик ще има силата, желанието и интереса към ученето. По-вероятно е да постигне отлични академични резултати, ако му давате като лека закуска:

·         Сирене . Висококачественият продукт ще задоволи чувството на глад, както и ще компенсира дефицита на триптофан в организма. Тази аминокиселина е отговорна за производството на серотонин в организма, който също се нарича "хормон на радостта". При липса на триптофан у ученика концентрацията на внимание, памет и настроение се влошават. В тежки случаи това състояние причинява често главоболие.

·         Палачинки от елда. Елдата и нейните производни също съдържат много триптофан. Освен това, тази зърнена култура е богата на магнезий, което помага на детето да се съсредоточи върху уроците. Учените са установили, че магнезият е от съществено значение за нормалното функциониране на мозъка, подобрявайки предаването на импулси от нервните клетки. Затова ще бъде полезно често да предлагате на ученика си да яде каша от елда или палачинки от брашно от елда.

·         Пълнозърнест хляб. Дете, което прекарва поне шест часа на ден в училище, се нуждае от глюкоза. Това вещество помага да се съсредоточи, да мисли за учене, а не за храна и помага на мозъка да решава по-бързо проблемите и упражненията. За закуски, бобените рула със сирене или шунка са идеални.

·         Ядки. Това е незаменим източник на растителни мазнини и хранителни вещества, които помагат на мозъка ви да функционира. Можете да си купите всякакви: бадеми, лешници, орехи и кедрови ядки, стига да присъстват в менюто на ученика. Благодарение на ядките той ще може по-бързо да усвои материала, да запомни нова тема и да се концентрира по-добре върху важното в материала.

·         Сушени плодове. Сладката закуска със сигурност ще се хареса на вашия ученик, а също така ще бъде добра алтернатива на сладкишите, шоколадови бонбони и други десерти от магазина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com