Тези малки 6 грешки ще провалят първото впечатление от вас

3027
Тези малки 6 грешки ще провалят първото впечатление от вас
Снимка: iStock/Guliver

Всеки е усещал дискомфорт при първа среща в даден етап от живота си. Може да е интервю за работа, среща с непознат на парти. Каквото и да говорим, първото впечатление има огромно значение. Ето 6 често срещани грешки, които могат да провалят първото впечатление:

1. Прекалявате със споделянето

Може би си мислите, че е добра идея да кажете всичко за себе си веднага, като се запознаете с някого и така да “разчупите леда”, но специалисти по етикета и комуникациите препоръчват обратното. Все пак разговорът не е само за вас, но и за опонента ви. А и е добре да сте мнителни към непознати и внимавате какво казвате. Все още не знаете как тази информация ще се използва.

Не правете така, момичета! Вижте какво плаши момчетата във Facebook

Неочаквани резултати от изследване разкрили факторите, които плашат мъжете в поведението на жените в мрежата. Основните фактори били се...

2. Плахо ръкостискане

Не казваме, че трябва да сграбчите агресивно ръката на събеседника си, но уверете се, че не поемате ръката му твърде плахо. Иначе ще изглеждате студени и незаинтересовани. Силното ръкостискане показва увереност и интерес към партньора отсреща. Ако хванете ръката на опонента с двете си ръце, това е знак за доминиране и високомерие. 

3. Говорите негативно за трети човек

Независимо дали сте на интервю за работа или със случаен непознат, никога не говорете негативно за предишен шеф, общ познат, ваши близки. Ако злословите за друг човек пред непознат, ще се отрази веднага на мнението за вас. Дори ако опонентът ви да не познава човека, за когото говорите, това веднага създава усещането, че е твърде възможно и за тях така да говорите.

4.  Цитирате имена на общи познати

3 неща, които могат да помогнат да направите по-добро първо впечатление

Първото впечатление отнема около 7 секунди - само 7 бързи, малки секунди, които могат да направят или прекъснат кариерата ви или да пов...

Да, ако имате общи познати е много полезно за сближаването, но, избягвайте да изтъквате познанството си с общи познати, особено с такива на високи постове. Това създава усещане, че нямате увереност в себе си и сте зависими от други хора, за да успеете.

5. Преигравате

Иска ви се да останете запомнени, да изпъкнете и преигравате. Може да е с крещящо облекло, аксесоари, нетипично за вас поведение. Избягвайте прекалено фалшиви усмивки, изкуствен смях, шумно говорене, всичко, което не е характерно за вас и ви кара да изглеждате изкуствено. Това ще обърка събеседника ви и няма да ви приемат лесно.

6. Говорите прекалено много, за да запълните неловките моменти

При първа среща, често се усещат неловки моменти на тишина, защото все още не знаете как и накъде да насочите разговора. Много хора говорят от нервност, притеснение и се чувстват длъжни да запълнят тези моменти. Внимавайте, така правите грешката, спомената по-горе, като говорите много за себе си. Ако държите да запълните паузите, попитайте нещо събеседника си, така ще покажете интерес и към него.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com