Тоник за лице: Кои са най-използваните съставки и как да изберете

1088
Тоник за лице: Кои са най-използваните съставки и как да изберете
Снимка: iStock/Guliver

Всички, които се грижат добре за кожата си, знаят колко е важно нанасянето на тоник веднага след измиване. Тоникът помага да се регулира производството на себум, почиства порите и се грижи за pH баланса на кожата. Две от най-популярните и универсални съставки, масло от чаено дърво и розова вода, се използват често във формулите на тонерите, защото са ефективни срещу различни кожни проблеми като акне, пигментация, петна и др.

Ако искате здрава и естествено блестяща кожа е важно да я третирате с правилните продукти за грижа за кожата. Докато химическите токсини, присъстващи в стандартните продукти, са склонни да нарушават кожния биом и да го оставят податлив на кожни проблеми, естествено произведените съставки са относително нежни и подхранващи за кожата. Въпреки че има широка гама от естествени алтернативи, изборът на правилната съставка според вашия тип кожа и проблема може да промени всичко.

Вижте какво разкрива формата на очите, устата и носа?

Физиогномия е древна наука, която най-вероятно първоначално се е зародила в Китай, а оттам бързо е обиколила и целия останал свят. Тя с...

Ако се чудите, обаче, кой е правилният продукт за грижа за вашата кожа, ето какво трябва да знаете за двата най-често използвани от козметичните компании продукти: розова вода и чаено дърво.

Розова вода

Розовата вода несъмнено е магическа отвара за красота, благодарение на способността си да подобрява текстурата и тонуса на кожата, за да поддържа красив и естествен външен вид. Със своите противовъзпалителни свойства, розовата вода помага да се намали зачервяването на раздразнената кожа, да се отървете от дерматит и екзема. Прилагането на розова вода помага за почистване на порите и намалява натрупването на мъртви кожни клетки.

Независимо от типа кожа, розовата вода подхранва и овлажнява кожата, като я прави свежа и хидратирана. Включването на розова вода в разкрасителната рутина също може да помогне за предотвратяване на преждевременно стареене и забавяне на признаците на стареене като фини линии и бръчки.

Ето как се отразява върху лицето ни прекалената консумация на глутен, захар и вино

Всеки човек си изгражда индивидуален режим на хранене според своите нужди или по-скоро според онова, което смята, че трябва да приема. ...

Масло от чаено дърво

Произведено от австралийско местно растение, растение Melaleuca, маслото от чаено дърво е природно чудо, което може да се използва за лечение на кожни проблеми поради своите противовъзпалителни, антисептични и антимикробни свойства. Хората с кожа, склонна към акне, използват тоник за лице с чаено дърво, за да намалят възпалението и зачервяването, и да се борят с омазняването. Тонерът с чаено дърво може да се използва за естествено лечение на екзема, намаляване на псориазиса и облекчаване на дразненето.

Тоникът с чаено дърво също помага да имате по-стегнати пори, премахва остатъчния грим и замърсявания и оставя кожата свежа. Тъй като маслото от чаено дърво е матиращо, нанасянето му непосредствено преди грима може да помогне за контролиране на допълнителния блясък и предотвратяване на омазняването.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com