ТОП 10 на кучетата, които имат много труден характер

19893
ТОП 10 на кучетата, които имат много труден характер
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-лошите породи кучета са склонни да се държат грубо, да показват враждебност и подозрение към хора и животни, опитвайки се да ги изплашат със силен лай или се опитват да се бият.

Гневът е качество, което не е присъщо на кучетата по природа, така че причините за него трябва да се търсят преди всичко в неправилното възпитание и липсата на социализация на домашния любимец. В редки случаи гневът и агресивността са вродени малформации на кучетата и такива индивиди се умъртвяват.

Селекция от най-злите породи кучета

Много от тях са бойни и охранителни породи, които трябва да могат да отстояват себе си и собствеността на собственика. Сред "сърдитите" има и малки декоративни кучета, които обичат да са зли и мечтаят да доминират.

Ако едно куче е отровено, то проявява следните симптоми

Най-злобната порода кучета в света е американският питбул териер. Питбулите са отглеждани в Англия за участие в битки с кучета, стръв за бикове и мечки. Домашният любимец има висок интелект и е безкрайно отдаден на стопанина си, заплахите срещу които сериозно ще ядосат кучето.

Питбулите израстват в уравновесени и дружелюбни домашни любимци, но без любовта и вниманието на стопаните си могат да се превърнат в истински оръжия. Към днешна дата породата е забранена в много страни, включително в историческата си родина. Само южноафриканският е в състояние да сподели първото място в списъка на най-злите с питбула.

Мощни и силни бойни кучета в Южна Африка са били поверени на защитата на диамантените мини. Животните безкористно защитават поверената им територия и няма да пропуснат възможността да лаят по непознат. За да отглеждате и разхождате такива домашни любимци, трябва да преминете специално обучение, да сте навършили 18 години и да нямате физически ограничения по отношение на движението.

През зимата внимавайте за тези болести при вашето куче!

Топ 10 на най-лошите кучета са предимно големи кучета: кавказка овчарка, ротвайлер, бразилска фила, както и аржентински, немски и канарски дог. Големите животни първоначално са били отглеждани за охранителни или бойни цели, освен това те често се стремят да заемат мястото на лидер, поради което могат да проявят агресия.

Не пренебрегвайте средните и малките кучета, които по-често от големите кучета тормозят близките си и хапят хора. При породи като Китайски качулат, Английски и Американски кокер шпаньол има зли представители с капризен, свадлив характер. Доста агресивно куче се счита и дакела, което периодично се опитва да атакува някого. Групата териери също традиционно се наричат "зли". В допълнение към бултериера с известната му хватка за удушаване, могат да се разграничат Джак Ръсел териер и Джагд териер. В гените на тези ловни породи е заложен инстинктът за преследване и нападение на дивеча, дори той да надвишава собствените им размери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com