ТОВА са 10-те фактора, които ще трайно ЗАЗДРАВЯТ връзката ви

6738
ТОВА са 10-те фактора, които ще трайно ЗАЗДРАВЯТ връзката ви
Снимка: https://pixabay.com

За да е здравословна и дълготрайна една връзка, партньорите трябва да се научат на взаимно уважение, доверие, компромиси и др. Има много фактори, които влияят на развоя на отношенията. Нека видим 10 от тях, които имат положителен ефект и дават стабилна основа за сериозно обвързване.

Приятелство

Как да разберете бъдещето на връзката си според датите на раждане

Взаимоотношенията не могат да бъдат предвидени. Но нумеролозите са сигурни, че е напълно възможно да се предположи. За да направите тов...

На първо място с партньора ви трябва да сте приятели, то е важно за развитието на връзката, защото придава повече дълбочина, преминава отвъд романтичното и интимното. То е един от основните фактори за хармонични взаимоотношения.

Доверие

Както вече споменахме, щастливата връзка се гради с доверие. Ако не вярвате на половинката си и постоянно поставяте думите й под въпрос, защо тогава все още сте заедно? Без доверие връзката се превръща в силно токсична и не би издържала дълго, освен ако участниците в нея не са мазохисти. 

Уважение

Заедно с приятелството и доверието върви и уважението. Трябва да уважавате човека до себе си, да зачитате мнението му и възгледите му за живота. Във всяка връзка партньорите имат различия, но уважението е нещото, което ги балансира. Ако не се уважавате, то вие не сте във връзка, а участвате в борба за надмощие.

Как всяка зодия САМА саботира връзката си

Истината е, че понякога сами саботираме отношенията си с партньора заради недостатък или черта от характера, която отказваме да промени...

Привързаност

Да сте привързани един към друг, да не можете да приемете мисълта, че е възможен живот без половинката до вас – това отразява силната връзка. Но за съжаление някои двойки при кратки раздели осъзнават, че могат и без другия и разрушават всичко, което досега са градили.

Работа в екип

Наред с всичко друго, вие сте партньори във всяко отношение, не само в любовта. Не бива например да се състезавате за битовите задължения, за материалния принос и т.н. Вие сте слети в едно и трябва да се подкрепяте взаимно, да работите в екип за благото на връзката, а не срещу нея.

Честност и лоялност

5 признака, че сте влюбена в мъж, който още не е пораснал

Доказано е, че в много аспекти от живота мъжете порастват по-бавно от жените. Узряват обикновено по-късно за сериозна връзка и дълго вр...

Искреността е най-важна за всякакви здравословни отношения. Ако не сте честни и лоялни към най-близкия ви човек, то как очаквате връзката ви да се задържи дълго?

Интимност

Всичко, което изброихме дотук, е важно и базисно за здравата връзка. Но без интимното преживяване, без страстта и привличането, вие се превръщате просто в едни приятели. И не става въпрос само за физически удоволствия, а за вникване в душата на другия, за разголването й пред вас. 

Закачки

Леките флиртове и закачките не бива да съществуват само в началото на връзката. Да, с течението нещата се променят, но пък тези на пръв поглед незначителни действия са важни за поддържането на страстта и игривостта във връзката.

3 неща, които никога не бива да правите в една връзка

Има малки неща, които създават или разрушават една връзка. От сладки изненади до ненужни грозни битки, трябва да решите какво искате да...

Взаимна подкрепа

За да е стабилна, здрава, хармонична една връзка, трябва да подкрепяте партньора си във всяко начинание. Вие сте неговата опора, мотивация и любов. 

И разбира се – истинска любов

Не можем да говорим за здрава връзка, ако чувствата ви не са искрени и силни. Това не е мимолетна забежка, а дълготрайни взаимоотношения, които може да прераснат дори в нещо по-сериозно. Затова бъдете честни със себе си и с човека до вас. Ако обичате истински, то вие ще приемете половинката си, без да се стремите да я променяте.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com