ТОВА става, когато НЕ преминете в самолетен режим по време на полет

7901
ТОВА става, когато НЕ преминете в самолетен режим по време на полет
Снимка: Rudy and Peter Skitterians / Pixabay

Вашите стюардеси ще ви уведомят ясно кога можете и не можете да използвате телефона си. Правилата на всяка авиокомпания са различни и постоянно се променят, но е вероятно в даден момент някой от вашия полет да ви помоли да поставите телефона си в самолетен режим.

Летенето в самолет е кошмар, ако правите ТОВА

Какво е самолетен режим?

Изхабявате батерията на телефона си, като правите ТОВА:

Използвате вибрации за известия Вашият телефон, както всеки друг инструмент или устройство, остарява и губи ефективност, колкото повеч...

Самолетният режим (понякога наричан „режим полет“) временно спира сигналите и WiFi, дори когато останалата част от устройството остава напълно функционална. Така че няма да можете да изпращате или получавате текстови съобщения или обаждания, но можете да преглеждате съобщения, които вече са изтеглени, и да осъществявате достъп до друга съхранена информация, като вашите контакти, бележки, игри, музика.

Допълнителен бонус? Превключването в самолетен режим ще спести енергия на батерията на вашето устройство. Едно от най-големите източвания на батерията на вашия мобилен телефон е процесът на получаване и изпращане на безжични сигнали. Така че преминаването към самолетен режим на телефона следващия път, когато се подготвяте за излитане, е много мъдър ход. В крайна сметка, ако сте на дълъг полет, разполагането с няколко допълнителни минути, които да прекарате в четене или игра на игри на телефона си, може да бъде добре дошло предимство.

Бактериите в ТАЗИ част на самолета крият заплаха

Защо е важно да го включите преди излитане?

Една от най-често цитираните причини от авиокомпаниите за стриктното правило е да поддържат комуникациите на самолета невъзпрепятствани. Нашите мобилни телефони непрекъснато изпращат и получават сигнали под формата на радиовълни. Дори когато не се свързвате активно с интернет или не извършвате телефонно обаждане, вашата клетка търси най-близките кули и се опитва да намери най-силната WiFi връзка. Цялата тази радиоактивност може незначително да повлияе на навигационните и комуникационни системи на самолета.

Седем опасни последствия от използването на телефона преди лягане

Ако постоянно прекарвате времето си на смартфона си преди лягане, скоро ще възникнат здравословни проблеми. И това няма да е само зрите...

Въпреки че вашите телефони няма да накарат самолета да спре да работи спонтанно или да предизвика аварийно кацане, това може да затрудни работата на пилотите много повече. Особено по време на излитане и кацане – точно когато вашите пилоти трябва да се концентрират най-много – претоварването на комуникацията през радиовълни може да затрудни или дори невъзможно за вашите пилоти да комуникират с кулите на земята – а това е доста важно за безопасен полет!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...