Три навика за пазаруване, които ще ни спестят повече пари

3947
Три навика за пазаруване, които ще ни спестят повече пари
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме да спестяваме повече пари и да харчим по-малко, но как точно да стане това? Добрата новина е, че точно когато си мислите, че сте изчерпали всички опции, все пак се появява начин, който да ви помогне да намалите харчовете си още. В следващите редове ще споделим с вас някои техники и навици за пазаруване, които драстично ще намалят вашите харчове. Вижте ги: 

Винаги ползвайте карти за лоялност

Ползването на карти за лоялност във всеки аспект на живота ви е възможно. От пазаруването в супермаркета, през зареждането на колата с гориво, та чак дори до ходенето до аптеката за лекарства. Това е нещо, което доста хора не правят. Масата потребители просто си изваждат карта за лоялност и я слагат в някое чекмедже, за да забравят, че тя съществува. Ако не искате да носите пластиките навсякъде, то може спокойно да изтеглите дигитален портфейл за своите карти за лоялност (има много такива приложения за всеки смартфон). Така те ще бъдат навсякъде с вас бързо и удобно. Освен това трябва да проверите дали дадената карта не ви носи допълнителни отстъпки в партньорски брандове, от които може да се възползвате. 

6 практични съвета за спестяване на пари за ремонт на малък апартамент

Следете оферти от магазини, които затварят врати

Неприятно е, когато един бизнес фалира, но в тези случаи има много възможности за добра сделка. Повечето фалиращи бизнеси разпродават стоката си на доставни цени или дори на малка загуба, за да могат да реализират някакви средства от свето неуспешно бизнес начинание. Ясно е, че тези моменти няма да дойдат от днес за утре, но ако уцелите такъв момент, това за вас като потребители е чудесна опция да се възползвате. Все пак се уверете, че бизнесът наистина затваря врати, защото историята познава случаи, в които сме виждали табели за финална разпродажба, а след това виждаме стикери с надпис: "Ново зареждане!". 

Защо не можеш да спестяваш?

Купувайте извън сезона

Искате да си купите слънчеви очила? Най-добре го направете през зимата! Много често оптиките именно тогава пускат промоции, за да изчистят старата стока и да направят място за новите колекции. Същото важи за магазините за дрехи (не за вторите употреби, а за тези, които продават нови). Най-изгодно може да се окаже да си купувате зимни дрехи в топлите месеци, а летните и пролетните предложения да си купувате късна есен/зима. Тогава също има убийствени оферти на последните бройки от старите колекции дрехи и обувки и може съвсем спокойно да си купите нещо, което наистина си струва. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com