Твърд шампоан – натурален начин за възстановяване?

18331
Твърд шампоан – натурален начин за възстановяване?
Снимка: iStock/Guliver

Твърдия шампоан не е често срещан у нас, но не е невъзможно да бъде намерен. Той има свойте плюсове, както и своите минуси, но предвид всички предимства, които ни дава опеделено си струва да опитате и да се уверите сами дали е подходящ за вашата коса. Той е натурален, не се съхранява в пластмасова опаковка и много удобен за пътувания, като можете просто да го сложите в пътната чанта. Не е нужно да преливате в по-малки опаквоки както при течния и т.н. Ето какво още трябва да знаете за твърдия шампоан:

Какво представлява?

Бутат 30 незаконни постройки в Столипиново, измиха квартала с шампоан

30 незаконни постройки и една опасна къща ще бъдат премахнати в пловдивския квартал Столипиново, съобщи кметът на район „Източен&...

Твърдият шампоан е иновационна технология, благодарение на която шампоанът приема формата на сапун, но без изсушаващите му свойства. Той се нанася по същият начин, създава пяна и може да се ползва от цялото семейство.

Предимства

Едно от основните предимства на твърдия шампоан е липсата на вода в състава му, съответно и на консерванти. Той е богат на подхранващи масла и растителни съставки, което може да замени използването дори и на балсам. Не вреди на околната среда, тъй като е напълно натурален. Не съдържа синтетични силикони, оцветители, сулфати и др. Приготвя се от зелени съставки. В своя малък обем той съдържа ценни растителни масла, глина, природни полизахариди, сол, билки, ефирни масла, кедър, растителни екстракти.В състава му присъстват само сертифицирани компоненти. Въпреки, че са толкова мънички, твърдите шампоани имат много силна концентрация, икономични са и могат да се използват по много време – 2-3 месеца.

Недостатъци

Козметична марка предизвика смелостта на българския мъж

На човек не му трябва да срещне звездата на съвременния футбол Лионел Меси, за да има незабравимо преживяване. Аржентинският голмайстор...

Недостатък е това, че е не подходящ за всеки тип коса, например за тези с силно порест косъм. Също така, ако косата ви е много дълга или къдрава, това може да доведе до по-често оплитане на косата и доста трудно разресване, но това е стого индивидуално и е свързано с чувствителността на скалпа, вида на косата и до колко е здрава тя. Други недостатъци няма и като вземем предвид всички тези предимства, защо да не пробваме?

Какви видове има?

Има много видове, ще намерите такива, които са предназначени за руса коса, чупеща се коса, за суха, мазна, къдрава, за коса и скалп с пърхот и такъв, който ще овлажни косата ви. Косата започва да расте видимо доста по-бързо. Замърсява се по-трудно и съответно през повече време и има нужда от по-рядко измивне, което е добре за скалпа.

Натурален продукт на достъпни цени?

Това определено е продукт, който си заслужава да бъде тестван. Той ще съживи косата ви и ще я подхрани. Фактът, че ще я миете доста по-рядко ще я заздрави много, защото това също я унищожава. Твърдия шампон е естествено решение в грижата за вашата коса. Натуралните съставки, които съдържа ще намалят нуждата дори от балсам в някои случаи, което също е доста изумително.

Дневен хороскоп за 4 юли

Овен През този ден не разгласявайте намеренията си. Действайте  активно и тихомълком се придвижвате към целта. Това ще е тайната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com