Учените разкриха кои са най-мръсните места в кухнята!

2268
Учените разкриха кои са най-мръсните места в кухнята!
Снимка: iStock

Няма какво да криете - кухнята въобще не е едно от най-чистите места в къщата. Готвенето и печенето генерират много мръсотия, която по-късно се натрупва в труднодостъпни кътчета. И там се дебнат всякакви паразити и насекоми, които само чакат да се почерпят с остатъци от храна!

Дори група от специалисти се зае да изследва и установи кои са най-мръсните места в кухнята, за които голяма част от нас едва ли подозираме.

Разберете кои места в кухнята са най-мръсните.

Който е мислил, че най-много бактерии има на тоалетната седалка, много греши. Кухните гъмжат от опасни микроби, така че измиването на ръцете преди хранене и по време на готвене е толкова важно! По-долу сме описали категорично най-мръсните места в кухните.

Хладилник

Сложете ръка на сърце и се замислете - колко често миете хладилника? Мръсотията по рафтовете и вратите на хладилника не е само въпрос на естетика. Той е пълен с опасни бактерии, открити в отворени пакети с храни - особено сурово месо! Не по-малко внимание трябва да се обърне на уплътненията, които обикновено са много мръсни и пълни с трохи и остатъци от храна. Също така не забравяйте да почистите добре дръжката на вратата. В крайна сметка я докосвате няколко пъти на ден с ръце, пълни с бактерии и вируси.

Мивка

Мислили ли сте, че мивката се „почиства сама“ при миене на съдове? Нищо подобно! Влагата и разлагащите се остатъци от храна са идеална среда за бактерии и привличат нежелани наематели под формата на хлебарки. Освен това рядко почистваната мивка започва да мирише много лошо след известно време. Поне веднъж седмично почиствайте мивката със силен препарат.

Гъба за миене на съдове

Дали вярвате или не, но това място е едно отвратително местообитание за бактериите. Знаете ли, че кухненските гъби за миене на съдове съдържат повече бактерии, отколкото човешките изпражнения? Не забравяйте да ги сменяте поне на всеки две седмици или веднъж седмично, ако ги използвате често! Повтаряме - ДА ГИ СМЕНЯТЕ, а не да се опитвате да ги измивате за ново ползване и за да спестите някакви дребни стотинки.

Кухненски шкафове

Пържещата мазнина и прах, които циркулират във въздуха се утаяват върху вратата и дръжките на вратите на кухненските шкафове. Също така не забравяйте за вътрешността на шкафовете - трохите хляб, брашното, крупите или ориза привличат молци и други насекоими. Там също прониква и се настанява мазнина и прах, колкото и плътно да са затворени те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно