Варили сте грешно спагетите досега! Ето как трябва...

29851
Варили сте грешно спагетите досега! Ето как трябва...
Снимка: iStock/Guliver

Всички обичаме да си похапваме различни видове паста – спагети, макарони и какви ли още не тестени изкушения. Често обаче ги избягваме, защото си мислим, че са прекалено калорични и ще навредят на фигурата ни. Истината е, че повечето калории, които приемаме, когато си похапваме паста, идват от соса, с който я правим.

Ако искате да хапвате по-често спагети и да не пълнеете от тях, просто внимавайте с какъв сос ги приготвяте. Всички кетчупи или лютеници съдържат много захар. Ако пък решите да си ги направите със сметана, рискувате да приемете прекалено много мазнини. Затова, ако искате пастата ви да е хем вкусна, хем здравословна, използвайте повече натурални продукти. Можете например сами да си направите доматен сос от истински домати, в които няма да има добавена от производителите захар.

Най-вкусните спагети, с които ще смаете дори най-капризните гости

Тази рецепта е сравнително лесна, но изключително ефектна, а в допълнение с чудесно вино розе гарантирано че ще смае всички на трапезат...

При варенето на паста има някои тънкости, които е добре да знаете, ако искате да станете майстори и винаги е много вкусно. Ето за какво трябва да внимавате, когато си правите спагети или друг вид паста у дома:

1. Не ги преварявайте – най-голямата грешка, която домакините правят, когато готвят спагети, е да си преварят. Пастата винаги трябва да е алденте, което означава, че не трябва да разварена или мека, а леко твърда по средата. Ще видите, че така е много по-вкусна и ще започнете да я правите по този начин.

2. Сипете малко олио или зехтин във водата – винаги добавяйте мазнина, когато варите спагетите, така че след това, когато ги извадите и изцедите от водата, те да не слепнат. Особено важно е да правите това, когато не слагате соса директно, а оставите спагетите без нищо – така със сигурност няма да се слепят и да се наложи да правите нова порция паста.

3. Слагайте повече вода – много домакини правят грешката да варят голямо количество паста в малко вода. За да сте сигурни, че водата е достатъчно, ви трябва около литър вода на всеки 100 грама паста.

Вкусни и лесни спагети карбонара

Работният ден е отминал, а вие се прибирате вкъщи и сте изгладнели. Рецептата, която ще ви предложим сега е отличен вариант за бърза ве...

4. Сипвайте студена вода накрая – винаги, когато махнете спагетите от котлона, сипете студена вода, за да спрете процеса на готвене и да сте сигурни, че няма да се сварят още, докато ги изцедите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com