"Версай" се завръща по EPIC DRAMA с втори сезон

3442
"Версай" се завръща по EPIC DRAMA с втори сезон
Снимка: Epic Drama

"Версай", станалият международно известен пищен драматичен сериал, чието действие се развива в 17-ти век, се завръща с втория си сезон. Дебютът му е в 22:00 часа на 5 май, неделя, по Epic Drama – домът на най-обичаните исторически сериали от цял свят.

Само няколко месеца след смъртта на Хенриете, Луи изглежда е приключил със скръбта и е преодолял болката си, но все пак ще му е нужно време, за да стъпи отново на краката си.

В този сезон, Луи XIV е завършил първия етап от амбициозния си план. Точно като Цар Мидас, обаче, който научава урока си по трудния начин, той ще разбере, че трябва да внимаваш какво си пожелаваш. Абсолютната власт води със себе си и огромни отговорности... особено за толкова млад човек. Понякога властта е тежко бреме. Да станеш капитан е едно, да управляваш кораба – съвсем друго.

Вътре в затвора от злато, в какъвто се е превърнал Версай, нещата вървят добре. С новите фигури в двора, нови съюзи се създават, но и нови заплахи избояват... а дамите вдъхват свежест на двореца. Мадам де Монтеспан е новата фаворитка на краля. Изкачвайки се уверено по стълбицата, сега тя има значителна позиция в двора. Ексцентричната и огнена Палатин, бъдеща съпруга на Филип; виртуозната, но темпераментна Мадам Скарон; и кралица Мария-Тереза, готова да контраатакува като свика поддръжниците на каузата си.

В очите на кралицата (а и на някои други), дворът е в стремглав упадък, а нещата само се влошават. Гангрената на аморалността се разпространява с всеки изминал ден. Фабиен Маршал вижда надвисналата заплаха над краля и двореца му; защото ако Версай се огъне под тежестта, цяла Франция ще бъде пометена при този срив.

Фабиен се бие на всички фронтове и задачата му съвсем не е лесна. Придворни се стичат във Версай. Точно тогава избухва скандалът. Отравянията стават разменна монета в двора: решение, което все повече и повече хора избират, за да разчистят съперниците от пътя си. Това част от упадака, който разяжда Версай, ли е или има по-сложна коспирация зад дворцовите стени?

Прокудени от краля, Филип и Шевалие де Лорен (завърнал се от изгнание) с удоволствие отсъстват от двора. Но те скоро пак са въвлечени в интригите. Тъй като не могат да се измъкнат, те поне си поставят цел: ако Луи ще грее като слънцето, тогава Филип ще блещука като луната. Ще бъде звездата в тъмнината.

Дали мечтата на един монарх няма да се окаже неговата гибел?

Втори сезон на "Версай" е по Epic Drama от 5 май.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com