Вижте топ 5 на най-популярните социални мрежи

9999
Вижте топ 5 на най-популярните социални мрежи
Снимка: iStock/Guliver

Съвременният човек прекарва твърде много време в социалните мрежи. Трудно е да си представим човек без смартфон и акаунт в социалните мрежи. Популярността на социалните платформи нараства всяка година, заедно с потребителската база. В същото време платформите трябва да се конкурират помежду си и да се опитват да задържат публиката на тяхна страна с помощта на промоции, реклами, много функции и т.н.

Facebook

Facebook е най-посещаваният ресурс днес. Аудиторията на социалната мрежа расте с всеки изминал ден. А сравнително скорошен редизайн и въвеждането на тъмна тема привлече още повече потребители. Комуникацията в тази мрежа е възможна само в отделно приложение Facebook Messenger.

Това е една от характеристиките на философията на Facebook. Освен възможност за комуникация, тази социална мрежа предлага богата функционалност за правене на бизнес, създаване на реклами и др. Трябва само да създадете бизнес профил за конкретни задачи.

Възможно е да влезете във Facebook от мобилни устройства. Платформата греши, като събира лични данни на потребителите, но много хора го правят сега. Дори и с такива недостатъци, аудиторията на социалната мрежа надхвърля няколко милиарда души.

Социалните мрежи ни правят злобни и завистливи

YouTube

Супер популярен сайт за видео хостинг, съдържащ голямо количество както забавно, така и много полезно съдържание, което се актуализира ежедневно. Комуникацията в тази мрежа е възможна само чрез коментари. Възможно е да създадете канал и дори да го монетизирате, ако броят на абонатите достигне определена марка.

За всяко видео има харесвания и нехаресвания и колкото по-голям е броят на гледанията, толкова по-бързо расте популярността на канала. Платформата има доста строги правила относно авторските права и вида на съдържанието. Видеоклипове, които явно попадат в категорията на „хардкор“ или екстремистки материали, не могат да бъдат публикувани.

По отношение на посещаемостта този ресурс по никакъв начин не отстъпва на Facebook или Google, тъй като съдържа търсена информация по различни теми. Месечният трафик на YouTube е на ниво няколко милиарда души.

Instagram

Супер популярна социална мрежа за споделяне на снимки и кратки видеа. Особеността е, че можете да изтегляте съдържание само с помощта на мобилно приложение: на компютър можете да преглеждате само емисията. В Instagram обаче има голям брой звезди от световния шоубизнес и други известни личности.

Instagram е усъвършенстван инструмент за правене на бизнес: колкото повече последователи има даден акаунт, толкова по-вероятно е той да продаде продукт или услуга. Популярен акаунт в Instagram може да бъде монетизиран и ще донесе много добър доход. Но за това трябва да знаете какво е маркетинг.

Тази международна социална мрежа има повече от 100 милиона потенциални купувачи и абонати. Но правенето на бизнес в Instagram изисква малко елементарно аналитично мислене.

7 неща, които НИКОГА да не споделяме в социалните мрежи

TikTok

Това е сравнително нова социална мрежа, която е смесица от Vine, Instagram Stories, Snapchat. Предназначен е за публикуване на малки 15-секундни видеоклипове, заснети вертикално. Най-интересното е, че можете дори да печелите пари тук: колкото повече гледания и абонати, толкова повече приходи.

Първоначално китайското приложение беше услуга за редактиране и публикуване на кратки видеоклипове, към които можете да добавяте музика. Социалната мрежа придоби популярност извън Китай след поглъщането на приложението musical.ly, подобно по функция, чиято голяма потребителска база автоматично се превърна в аудитория на Tik Tok през 2019 г.

Twitter

Социална мрежа за авторско съдържание. Същността му се състои в това, че потребителят публикува всяко изявление (туит) или снимка, а абонатите го публикуват отново, харесват или оставят коментари. Този формат се използва в Twitter от дълго време и успя да спечели известна популярност.

Социалната мрежа е много популярна, а аудиторията й нараства с всеки изминал ден. Има мобилно приложение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com