Високосна година: какво можете и какво не можете да направите - научете народните знамения

3950
Високосна година: какво можете и какво не можете да направите - научете народните знамения
Снимка: iStock

Кои действия през 2024 г. ще донесат само неприятности?

Високосните години се появяват през далечната 45 г. пр.н.е. в Древен Рим. Дотогава календарът не бил в крак с реалната слънчева година, която продължавала 357 дни. Това довело до объркване при извършването на селскостопанските работи и празнуването на религиозните празници. Един ден Юлий Цезар решил проблема и постановил, че на всеки четири години към месеца, с който завършвала годината (по онова време февруари), ще се добавя т.нар. компенсационен ден.

За две хилядолетия много неща са се променили, но високосната година е с нас и до днес, а на всеки четири години вторият зимен месец се "удължава" с един ден. Както някои хора вярват, той има специална енергия. Разказваме ви за най-популярните народни знамения, които обгръщат настоящата 2024 година.

Какво означава, ако човек е роден на високосна година

Кои неща е по-добре да отложите за следващата година?

Обикновено се смята, че високосната година носи повече неприятни изненади и трудности, затова има много суеверия, свързани с нея. Например, ако ги следвате, не трябва да променяте местоживеенето си през следващите девет месеца. Става дума за преместване в нов апартамент, както и в други градове или държави. В противен случай човек ще се сблъска със сериозни семейни кавги. Издигането на жилище със собствени усилия, между другото, също е силно непрепоръчително. Като цяло с решаването на жилищния въпрос е по-добре да не се бърза и да се изчака до следващата година.

Високосната година изглежда не е благоприятна за промени, тъй като се препоръчва да се откажете от радикално обновяване на прическата и гардероба. Това суеверие се обяснява с факта, че в случай на радикална промяна на външния вид късметът може просто да не разпознае човека и да го подмине. Изглежда, че в това няма нищо престъпно, но никога не трябва да се отвръщате от попътния вятър.

Не е добър момент да продавате ценни в материално отношение вещи. Нито скъпа кола, нито изящно бижу от известна марка, нито същият апартамент, според народните поверия, до края на 2024 г. няма да може да се продаде при изгодни условия. Що се отнася до придобивките, трябва да се откажете от идеята да имате домашен любимец. Направете го, разбира се, можете, но животното в този случай често ще бъде болно или дори ще умре.

Има и по-малко глобални действия, от чието осъществяване е желателно да се откажете през високосна година. По-специално, не се препоръчва:

- да се женят и развеждат;
- да празнувате първия зъб на дете;
- да разпространявате информация за целите и плановете си;
- да внасяте в дома си вещи с кръгла форма;
- пресаждане на растения;
- гадаене.

Важно допълнение по отношение на първата точка: възможно е и е необходимо да се сключи брак, ако такава инициатива прояви жена, а не мъж. В Русия, между другото, високосната година се е наричала година на булките, а в нощта на Валпургиевата нощ веднъж на четири години германските млади дами първи свободно са заявявали любовта си към своите избраници.

Как се определя коя година е високосна

Наистина ли има разлика?

През високосните години имаше различни трагедии и природни бедствия, които доведоха до смъртта на много невинни хора. През 1912 г. потъва "Титаник", 1948 г. е запомнена със силното земетресение в Ашхабад, а през 1996 г. в околностите на Делхи се сблъскват Ил-76 и Боинг-747. За съжаление и 2024 г. вече е белязана от огромна трагедия.

Човек обаче не бива да се отчайва и да се изнервя: подобни катаклизми се случват, за съжаление, по-често от веднъж на четири години, ако се вярва на статистическите данни. Но негативната нагласа наистина може да повлияе на състоянието ви, предупреждават психолозите. Постоянното очакване на нещо лошо изтощава нервната система, в резултат на което спим по-малко, изглеждаме по-зле и сме много по-тревожни.

Важно е винаги да вярвате в себе си и в способностите си, да не разчитате на късмета и да правите всичко възможно за благоприятния изход на всички планове. В този случай няма страх от никаква високосна година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Разпети петък е! Кажете тази молитва днес

Стихотворение за 3 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 3 май 2024

Таро хороскоп за 3 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com