Внимание! Пазете се от тези яйца по Великден

5815
Внимание! Пазете се от тези яйца по Великден
Снимка: iStock/ Guliver

Когато купуваме яйца трябва да сме наясно какво значи маркировката по тях. И не само за Великден, а и попринцип за всички яйца, които слагаме на трапезата си всеки ден. Знаехте ли, че можете да се ориентирате по печата как точно са отглеждани кокошките, от които са яйцата, закупени от вас? Днес ще ви разкрием кои яйца е добре да избягвате заради начина, по който са отглеждани кокошките и кои яйца спокойно можете да сложите на трапезата си.

Вземете едно яйце от хладилника и вижте КОДА на него. Първата цифра показва начина, по който са отглеждани кокошките, след което следва BG – държавата, в която са произведени.

Ако направите това, докато варите яйцата, няма да се пукне нито едно

Много скоро предстои да се забавляваме цялото семейство, докато боядисваме великденските яйца. Това е единственият ден от годината, в к...

Ако първата цифра е 0: Това означава, че кокошките са от биологично производство, което е и най-чистият и добър вариант, който можете да откриете на пазара. Курниците на пилетата се доближават максимално с тези в дворовете на бабите и дядовците ни, а храната, която приемат е биологична.

Ако първата цифра е 1: Това са яйца от свободни кокошки, които цял ден се разхождат из големи зелени площи. Те се хранят с максимално близка до истинската за тях храна като не се добавят изкуствени хранителни вещества.

Ако първата цифра е 2: Кокошките в този случай се движат свободно в кокошарник и имат достъп до храна, вода и място, където да лежат и да снасят яйца. Осветлението в тези курници се регулира, за да се увеличи производителността на яйцата, също така излизането навън е ограничено.

Ако първата цифра е 3: Тези кокошки се отглеждат в клетки, които се специално направени така, че собствениците да събират лесно яйцата и в начина им на отглеждане няма почти нищо естествено. Те също имат непрекъснат достъп до вода и храна, но не могат да се разхождат и стоят заключени в клетки.

Kaкво се случва с тялото ни, когато прекалим с яйцата?

Пържени или варени - независимо от това как ги консумираме, яйцата съдържат голямо количество холестерол. Лекарите предупреждават, че н...

Ако имате възможност винаги избирайте яйца от кокошки, които са отглеждани по максимално най-естествен начин, защото и полезните вещества в продукцията им са в пъти повече от останалите. В супермаркетите масово ще откриете яйца с първа цифра 3, което не бива да ви изненадва, защото там търсенето е голямо и е нужно винаги да има огромни количества, възможни да бъдат произведени само по най-изкуствения начин. Отбийте се в по-малките магазинчета, които предлагат истински стоки от селата ни!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com