Вредите на краката си ТАКА, без да го осъзнавате – съвети за болки

9085
Вредите на краката си ТАКА, без да го осъзнавате – съвети за болки
Снимка: iStock

Краката ви са най-използваната и малтретирана част от тялото. И все пак, докато вероятно прекарвате добри десет минути в грижа за лицето си всяка сутрин и вечер, има вероятност краката ви да имат късмет да правите педикюр веднъж месечно.

Токчетата ви са твърде високи

Заболявания на краката поради лошо кръвообращение

В тази статия ще се запознаете със заболявания на краката, дължащи се на лошо кръвообращение. или казано с други думи заболявания, зася...

Нека започнем с очевидното: високите токчета може да са изключително стилни и красиви, но ако са твърде високи, единственото което ще чувствате е болка, а не добро самочувствие. Вашите стъпала и крака трябва да компенсират свръхкомпенсация, за да ви помогнат да ходите, което може да доведе до болезнени състояния като плантарен фасциит и петни шипове.

Как китайците диагностицират болестта според стъпалата ви!

Всеки ден носите едни и същи обувки

Може да изглежда като здрав разум да намерите страхотен, поддържащ чифт обувки, който обичате – и след това да ги носите непрекъснато, но това не прави никаква услуга на краката ви. Носенето на едни и същи обувки ден след ден може да причини умора на краката, защото постоянно използвате едни и същи части на стъпалото за подкрепа и ходене. Уверете се, че имате няколко чифта удобни обувки и ги сменяйте през цялата седмица.

Обувките ви са твърде стари

Счупването и скъсването на обувките може да бъде затруднение, но прекалено стари обувки ще объркат походката ви и ще причинят болка. Когато обувките са стари и износени, те ще накланят краката ви, принуждавайки ви да  ходите по неудобен начин. Тази болка често се пренася в кръста, гърба и бедрата. Средно сменяйте обувките, които носите ежедневно (като маратонките си за бягане) най-много на всеки шест месеца. За други обувки, следете подметките и ги сменете или подменете, след като забележите, че опората намалява.

Какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да държите краката си повдигнати по 20 минути на ден?

Навикът да държите краката си повдигнати за няколко минути всеки ден е изключително полезен за здравето. Лекари от Германия съветват д...

Винаги носите чантата си от една и съща страна

Ако постоянно носите тежка чанта от едната страна, създавате промяна в теглото, която може да причини тендинит, в допълнение към болки във врата и гърба. Не забравяйте да редувате страната, на която носите нещата - или използвайте раница, за да разпределите тежестта по-равномерно.

Не позволявате на краката си да дишат в края на деня

Носенето на чорапи през целия ден може да доведе до изпотяване на краката ви, което води до миризма, или в крайни случаи, инфекции. Оставете краката си да се проветрят след тренировка или когато се приберете вкъщи за деня и не забравяйте да подсушите между пръстите на краката си след душ. Що се отнася до правилото за чорапите, сменяйте ги веднъж на ден (повече, ако сте активни), за да поддържате краката свежи. Общото правило е, че ако смените бельото си, трябва да смените чорапите си.

Прекалено много тренирате боси

Лошо ли е да ходиш бос у дома?

След дългия работен ден нашите крака, притиснати в тесни, твърди или неудобни обувки (или тежки ботуши през зимата) са доста изтощени. ...

Тренирането без обувки понякога не може да бъде избегнато (здравейте, йога и пилатес), но се уверете, че имате достатъчно разнообразие в рутината си. Хората, които правят една и съща тренировка с боси крака няколко пъти седмично, могат да изпитат болки в сухожилията, петите и дори болки в ставите. Уверете се, че сте включили комбинация от тренировки с маратонки и упражнения за бос крак с ниско въздействие. Нашите тела се нуждаят от разнообразие.

В тази част на човешкото тяло няма кръвоносни съдове

Не носите чехли вкъщи

Специално за хора, които имат подове от твърда дървесина, мрамор или плочки, няма нищо между пода и краката ви. С течение на времето естествената мастна подложка в долната част на краката ви се износва, оставяйки ви по-късно в живота да се чувствате така, сякаш кракът ви е само кожа и кости. Опитайте ортопедичен чехъл за опора на краката у дома, когато сте без обувки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодиите с най-добро чувство за хумор

Тайната на всички дълголетници: това нещо ще удължи живота ви с 5 години

Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com