Време за пътуване: Ето кои са топ дестинациите за СОЛО пътешественици

1327
Време за пътуване: Ето кои са топ дестинациите за СОЛО пътешественици
Снимка: iStock/Guliver

Пътуването сами може да изглежда плашещо на пръв поглед. Независимо дали се отправяте към конкретна дестинация в собствената си страна или по света, самостоятелното пътуване може да породи множество проблеми - от ежедневни неудобства до по-сериозни проблеми с безопасността. Въпреки нервността или несигурността, самостоятелното пътуване може и да бъде освобождаващо и полезно житейско преживяване.

За да се превърне в такова, много е важно да изберете правилната дестинация за солово пътуване, а по-долу сме намерили идеалните за него.

Барселона

Барселона е изключително удобен за ходене град и е малко вероятно да се загубите, стига да имате карта. Можете да пазарувате от витрини по Лас Рамблас, да се разхождате по крайбрежната алея и да се разхождате из проектирания от Гауди парк Гюел, докато се наслаждавате на панорамна гледка към града. Има толкова много възможности за хранене, които са подходящи и за соло пътници. Можете да хапнете паеля на открито в един от многото крайбрежни ресторанти или да изберете място на бара в някой тапас бар.

Мюнхен

Веселият немски манталитет прозира в този баварски град, където туристи и местни жители се смесват в пекарните и на по бира в бар-градините. Въпреки че Октоберфест се провежда само през есента, бирариите в Мюнхен поддържат същата празнична атмосфера през цялата година. Хофбройхаус, разбира се, е най-известната и винаги привлича туристи. Въпреки броя на посетителите, тук винаги ще се чувствате в безопасност. Можете също така да се изкачите на кулата на Олимпиапарк, откъдето гледката се простира чак до Алпите, и да посетите многобройни забележителности из града.

Най-добрите дестинации за пролетна почивка в България

Дубровник

Увеличаването на туризма в Хърватия подобри лекотата на пътуване. Една гледка към средновековния град на брега на океана, запазен от 6 365 метра непокътнати стени, прави самостоятелното пътуване полезно. Калдъръмените улички водят посетителите покрай занаятчийски магазинчета и местни ресторанти, а разходката покрай самата стена предлага впечатляваща гледка към адриатическото крайбрежие. Други самостоятелни занимания включват посещение на плажа, който се намира само на няколко минути от Стария град. Съществува и възможност за каране на каяк и гмуркане. Не забравяйте да направите обиколка на местата, където е сниман сериалът на HBO "Игра на тронове" !

Тайпе

Столицата на Тайван предлага идеално съчетание на история и модерност. Тя е част от традиционните нощни пазари, които са идеалното място за приготвяне на храна, а да не забравяме и зашеметяващите храмове и пазаруването в многобройните търговски центрове. Тайпе излъчва забързаността на голям азиатски метрополис, но и комфорт. Уличните знаци и общественият транспорт имат имена на английски език и въпреки че престъпността в страната като цяло е ниска, системата на метрото има обособени будки, които представляват безопасни места за изчакване на пероните, които се наблюдават внимателно чрез видео, за да се осигури безопасността на пътниците дори през нощта.

Стокхолм

Сигурните и достъпни градове в Швеция са идеални за самостоятелно пътуване. Калдъръмените улички на Стария град на Стокхолм, или Гамла Стан, са дом на кафенета, ресторанти, магазини и дори замък, което осигурява часове на безкрайни приключения, които да изследвате пеша. Лесно е да се ориентирате в модните райони чрез поредица от метростанции, които са двойно повече от художествени изложби със стенописи, мозайки и скулптури.

Ето кои са ТОП дестинациите на 2022 година

Окинава

За да усетите вкуса на Япония без огромните тълпи, се отправете към Наха, столицата на остров Окинава. Еднорелсовата железница е много достъпна, като свързва летището с центъра на града, както и с популярния замък Шури. На пешеходно разстояние от центъра на града се намират градският плаж Naminoue, керамичният квартал Tsuboia и общественият пазар Makishi, където са разположени сергии със столове за самостоятелно хранене. Всичко гореизброено е абсолютно задължително за посещение!

Норвежки фиорди

Няма по-добро място за самоанализ от успокояващото синьо-зелено платно на норвежките фиорди. В Берген можете да се качите на кабинковия лифт Floibanen или да направите еднодневна екскурзия с Бергенската железница. Отправете се към Гудванген и плавайте с корабче по Аурландсфиорд и Нейрофиорд. Точно толкова впечатляваща, колкото и разходката с лодка и пътуването с железницата във Флам, е променящата се гледка, от която се нуждаете. Това самостоятелно пътуване е за пътешественици, които търсят спокойствие сред природата.

Лондон

За европейски чар без културен шок с лека езикова бариера, идеалното място е Лондон. Посетителите могат да се разходят по пътя на река Темза, да се разходят из Harrods, да хапнат на 1000-годишния Borough Market и да се възхищават на еклектичните лодки. След като се стъмни, седнете до местните в кръчмата или гледайте пиеса в Уест Енд, а след това се насладете на късно вечерно хапване в близкия Китайски квартал. Безкрайните забележителности и развлечения са лесно достъпни с лондонското метро на повече от 250 мили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com