Всеки трябва да има тези 5 растения у дома, привличат пари и късмет

25713
Всеки трябва да има тези 5 растения у дома, привличат пари и късмет
Снимка: iStock/Guliver

Стайните цветя винаги са присъствали във всеки дом. Те придават повече уют, а и са изключително красиви. Освен това някои от цветята ни носят зареждаща енергия, убиват вируси, предпазват дома и т.н. Те ви дават живот и кислород в дома и пречистват въздуха от вредните му емисии.

Ще ви разкрием 5 живи растения, които могат да привлекат материални блага според народните поверия. А след статията отидете до най-близкия цветарски магазин и се сдобийте с едно от тях, а защо не и с повече?

Здравец

Здравецът е универсално и лесно за отглеждане растение, което може да намерим почти във всеки дом. Енергията му е изключително силна, цветето може да ни помогне за придобиването на богатство, както и за защита на дома от неканени гости – както хора, така и насекоми.

Красула – дървото на живота

Много популярно напоследък и отновно лесно за отглеждане растение. Когато се слее с енергията в дома ви, дървото на живота освен че може да ви донесе късмет и да се справите с паричните проблеми, ще ви помогне да натрупате богатство. За по-голям ефект сложете на дъното на съда монета и изберете такъв в червен цвят.

Бамбук

Въпреки че не е от най-разпространените растения в домакинствата, стайният бамбук е мощен талисман за материални блага. Като символ на растежа и благополучието, той може да ви донесе изключителен късмет. Ако сте последователи на изкуството Фън Шуй, за засилване на енергията може да добавите до бамбука и фигурка на жаба, която също е символ на богатството.

Кактус

Силата на кактусите е именно в техните бодли. Те защитават дома ни от натрапници, предпазват ни от болести и проблеми. Енергията на кактуса също може да ни доведе и финансови блага, но най-вече тя оказва влияние върху цялостното състояние на човек – както в духовен, така и във физически аспект.

Папрат

Символ на богатството с изящните си листа, стайната папрат е следващото силно енергийно растение. Макар че се полагат малко повече грижи за поддържането му свежо, то ще се отблагодари по невероятен начин – късметът и изобилието ще ви нагостят веднага. Папратта се смята за едно от основните растения, носещи ни финансова стабилност.

Което и цвете да изберете за вашия дом, то не само ще краси крепостта ви, но и ще засили положителната енергия у нея. Не забравяйте да се грижите редовно за растенията си, за да ви се отблагодарят и те. Може да проучите енергията и на други видове цветя спрямо вашите необходимости. Намерете време и споделете прочетеното с някой любим човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com