Заменете сладкишите по време на диета с тези полезни храни

1491
Заменете сладкишите по време на диета с тези полезни храни
Снимка: iStock/Guliver

Обичайните в менюто ви лакомства могат да бъдат заменени не само с домашно приготвени сладкиши, но и с домашен мармалад и мед от диня, когато се подлагате на диета за отслабване.

Невъзможно е да си представим каквато и да е диета, без да се откажем от сладкишите и нишестените храни. Тортите, пайовете, сладкишите са храни, които са вредни за отслабването и съдържат въглехидрати и добавки. Не е тайна, че с редовната употреба на висококалорични лакомства се нарушава метаболизмът, появяват се излишни килограми, както и целулит и здравословни проблеми. Разбира се, трудно е да се откажете от сладкото и изобщо заслужава ли си? Изход има - можете да намерите алтернатива на любимите си сладкиши и тогава ще ви стане много по-лесно да отслабнете. Ето как да заменим храни, съдържащи захар.

През зимата и лятото ...

На динята можете да се насладите не само през лятото. Достатъчно е да направите заготовки за зимата от диня и не говорим за познатите на мнозина консерви, а за приготвяне на такова сладко като динен мед. Прави впечатление, че диненият мед е нискокалоричен продукт, така че може спокойно да се нарече алтернатива на въглехидратните сладкиши.

Повече стойност, по -малко разходи

Според препоръките на диетолога е по-добре да съхранявате всички летни плодове във фризера, за да можете да се наслаждавате на заготовките дълго време. Разбира се, динята не може да се постави във фризера, така че най-доброто, което можете да направите с нея, е да ядете диня през лятото или да направите мед от нея за зимата. Деликатесът ще изтрае в стерилизирани буркани до три месеца.

Що се отнася до сладкото, това не е най-добрият десерт за отслабване, споделят диетолози. Факт е, че продуктът съдържа голямо количество захар, която е вредна за организма. Следователно, като замразите плодовете за зимата, вие не само ще направите крачка по пътя към отслабване, но и ще опростите живота си.

Друга алтернатива на сладкишите може да бъде мармалад, приготвен от вас от кората на портокал, лимон, както и екстракти от червен пипер и куркума. Този продукт е с ниско съдържание на калории, съдържа около 350 ккал, така че е идеален за хора, които мечтаят за перфектна фигура. Диетолози също така отбелязат, че 20-30 калорични филийки мармалад за чай биха били здравословен десерт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com